BIST 9.461
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.494,67
HABER /  MEDYA

Aydın Doğan'dan Ahmet Hakan'a ziyaret! Flaş açıklama

Aydın Doğan, saldırıya Ahmet Hakan'ı ziyaret etti. Doğan, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, "Ben hükümet yanlısı olmak zorunda değilim. Ama hükümet karşıtı da değilim." dedi.

Abone ol

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan Ahmet Hakan'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.  Doğan, gazetecilere bu dönemde yapılan baskıyı hiçbir dönemde görmediğini söyledi. 

Doğan, saldırıya uğrayan Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a, geçirdiği burun ameliyatının ardından, geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

"HÜKÜMET YANLISI OLMAK ZORUNDA DEĞİLİM"

Doğan, "Benim yayın grubum Sayın Cumhurbaşkanı ve ailesine karşı en dikkatli yayın yapan kurumdur. Ama biz bağımsızız. Ben hükümet yanlısı olmak zorunda değilim. Ama hükümet karşıtı da değilim. Bu hükümet bağımsızlığı kabul etmiyor. Yanında olmayan herkese 'bunlar karşımda' diyor." diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANINA MEYDAN OKUMAK HADDİM DEĞİL”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektubun sorulması üzerine Aydın Doğan şu açıklamayı yaptı: "Ben cumhurbaşkanına o mektubu bir meydan okumak için değil. Benim cumhurbaşkanlığıyla işim değil, daha doğrusu haddim değil. Yüzde 52 oy almış, halkın seçtiği birisi. Ama ben böyle birşey söylemedim diyorum. Yanlış mı hatırlıyor, olayları mı karıştırıyor ben onun için yazdım. Cumhurbaşkanıyla bir polemiğe girmek niyetinde değilim. Dikkat ederseniz benim yayın grubum hem cumhurbaşkanına hem de ailesine karşı Türkiye'de en dikkatli olan yayın grubudur. Ama biz bağımsızız. Ben hükümet yanlısı olmaya mecbur değilim, ama hükümet karşıtı da değilim. Bu hükümet bağımsızlığı kabul etmiyor.Yanında olmayan herkesi bunlar karşıda diyor.”

"ÇOCUK KANDIRMACA"

Ahmet Hakan'a yönelik saldırıyı değerlendiren Doğan, "Ahmet'in işinde kim bunu yaptı? Yok trafik sıkıştı bilmem ne çocuk kandırma. 4 tane mafya bozuntusu geldi Ahmet'i dövdü. Kim yönlendirdi? Bunları yönlendirenlerin ortaya çıkması lazım. Tek isteğim budur. Sonra da son zamanlarda basında açıklanamayan 2 şey var. Bir başka gazete yöneticisi kurşunlandı. Gündüz 18 tane kurşunlattılar, adam yara almadı, gitti. Ama bunu kim yaptı hala belli değil.Ben 40 yılda çok şey gördüm. Hepsi belli, ne yapıldığını biliyorum, gördüm, açıklandı. Bunların açıklanması lazım. Hem rakip gazetenin yönetim kurulu başkanının kurşunlanma olayının açıklanması lazım. Polis öyle 'ucunu bulamadık, gidemedik' diyemez. Gündüz yapıldı, 18 tane mermi atıldı, kendisi yara almadı. Eğer bu basına karşı yapılmış bir baskıysa hep beraber elimize bayrakları alıp yürüyelim. Ama ne olduğu açıklanmayan olaylar. Ahmet'in meselesi de kim yaptı, niye yaptı? Van'ın bir kazasından geldik, yaptık derlerse bu inandırıcı değil” dedi.

"SIKIYÖNETİM GÖRDÜM, BASKI GÖRDÜM AMA..."

Doğan, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, son dönemde gazetecilere yönelik baskı ve saldırılara değinerek şöyle konuştu:

"Sıkıyönetim gördüm, baskı yönetimi gördüm. Gazetem basıldı, toplatıldı. Bazen basımı durduruldu. Ama bu dönemde gazetecilere yapılan baskıyı ilk defa gördüm. Çünkü; gazeteciler gazetecilere baskı yapıyorlar. Bir taraftakiler diyor ki 'öbür taraftaki gazetecileri dövün!"

aydin-dogan-ahmet-hakan-ziyaret.jpg

Aydın Doğan, "Maalesef mesleğimiz öteden beri, hem muhafazakar gazeteciler, hem bağımsız, hem de liberaller vardı. Hem hükümet karşıtı, hem hükümet yanlısı gazeteciler vardı. Ama hiçbir zaman hükümet yanlısı medya mensupları sizi sinek gibi ezeriz, sizi döveriz, kaçın memleketten diye birşey yoktu. Zaten meselelerin anası birçoğuna bakıyorum gazeteci değil. 40 yıldır meslekteyim, bunlar bir iki senedir türediler, ortaya çıktılar. Biri yazar diyor. Hergün bir yalan, bir uydurma. Cevap vermedi. Cevap verince de mektup yazdı diyor. Ne yapayım? Maalesef yargıdan sonuç alamıyoruz” ifadelerini kullandı.