BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.475,31
HABER /  GÜNCEL

Aydın Doğan yanlış hesap yapıyor!

Sabah yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Hürriyet'in yayın politikası üzerinden Aydın Doğan'a yüklendi ve özel konuşmalarını yazdı.

Abone ol

"Aydın Doğan yine yanlış hesap yapıyor..." şazısında Doğan Medya Grubu'nun patronu Aydın Doğan'a yüklenen Sabah Rasim Ozan Kütahyalı, "Sabah gazetesi olarak Doğan'ı devletin kurumları adına uyardıklarını ancak dinletemediklerini" yazdı. Sabah'ın devlet kurumları adına medya patronlarını nasıl uyardığı anlaşılamadı.

İktidarın kontrolündeki Sabah gazetesiyle Hürriyet'in aynı çizgide yayın yapmasını istediklerini anlatan Rasim Ozan Kütahyalı, "Sabah olarak ısrarla Hürriyet'in ve Aydın Doğan'ın Türkiye Cumhuriyeti'ne topyekûn düşman bir çizgiye savrulma tehlikesi içinde olduğunu söyledik. Bu uyarılar Sabah-Hürriyet rekabetinin bir parçası değildi. Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm kurumlarının Doğan'a yönelik ortak bir deklarasyonunun yansımasıydı." dedi... İşte o yazıdan bazı bölümler:

HÜRRİYET'TE ESKİ HASTALIKLAR NÜKSETTİ

30 Ağustos'ta bir haftalığına tatile çıktım. Tatile çıkarken Yeni Türkiye döneminde artık Türk medyasının en büyük iki gazetesi Sabah ve Hürriyet asgari müştereklerde ittifak yapar diye inanıyordum. Fakat Hürriyet'te yine eski hastalıklar nüksetti. Hani BU ÜLKENİN GÜVENLİĞİ konusunda ortak hareket edecektik Aydın Bey?

SEDAT ERGİN AÇSIN TAKİPSİZLİK KARARINI OKUSUN

25 Aralık kepazeliğinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı büyük komplo olduğunu çok iyi biliyorsun Aydın Bey. Fakat gazeten Hürriyet., Sabah'a ve Erdoğan'a karşı takıntısından tüm ülkeyi ateşe atan tavrına devam ediyor. Sedat Ergin savcılığın 25 Aralık'ın bir darbe teşebbüsü olduğunu sarih biçimde açıkladığı raporu okusun ve itirazı varsa yazsın. Aynı şeyi Taha Akyol da yapabilir. 25 Aralık noktasında tablo çok net. Saçma sapan örgütler yaratılıp başına Erdoğan konmuş. Amaç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı katakulli ile içeri tıkmak.

TAVIR ALMAYACAKSANIZ MEŞRUİYETİNİZ OLMAZ

Aynı komployu iki davada sana da yaptılar Aydın Bey. Sırf seni kafeslemek için operasyon yapanın aynı Gülen örgütü olduğunu bana söyleyen bizzat sensin. Hani sen korkusuz adamdın? Niye Pensilvanya'dan bu kadar korkuyorsun? Bu paralel yargı rezaleti konusunda Hürriyet hâlâ tavır almayacaksa yeni dönemde nasıl meşruiyetten bahsedeceksin? Hâlâ mı bu paralel örgütten çekiniyorsun?

HSYK SEÇİMLERİNDE YER İLE YEKSAN OLACAKLAR

Yoksa 12 Ekim HSYK seçimlerini mi bekliyorsun? 12 Ekim'de bu örgüt yerle yeksan olacak. Tüm farklı görüşlerdeki hâkimler ve savcılar bu azınlık paralel örgüt yargısına karşı birleşti. Yargı camiasını çok iyi bilen Zafer Mutlu'ya sor bu durumu. 12 Ekim'de çıkacak tabloyu sana anlatsın. Şunu bil ki ne yaparsa yapsın Pensilvanya bir daha yargı sistemimize hâkim olamayacak Aydın Bey. 

HÜRRİYET DEVLETTEN YANA ÇİZGİYE YAKIN DURMUYOR

(Dışişlerinin dinlenmesini ve MİT Tırlarının aranması) Bu iki konu siyasi görüş meselesi değildir. Bu ülkeye ihanet edip etmemek meselesidir. Hürriyet işte bu iki kritik konuda tarihindeki devletten yana çizgi ile de hiç bağdaşmayacak şekilde davrandı. O dönem Sabah olarak ısrarla Hürriyet'in ve Aydın Doğan'ın Türkiye Cumhuriyeti'ne topyekûn düşman bir çizgiye savrulma tehlikesi içinde olduğunu söyledik. Bu uyarılar Sabah-Hürriyet rekabetinin bir parçası değildi. Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm kurumlarının Doğan'a yönelik ortak bir deklarasyonunun yansımasıydı.