BIST 9.691
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.492,27
HABER /  MEDYA

Aydın Doğan hükümete teslim oldu!

MHP Milletvekili Lütfü Türkkan, Enis Berberoğlu'nun istifasıyla Aydın Doğan'ın Erdoğan'a teslim olduğunu iddia etti.

Abone ol

MHP Milletvekili Lütfü Türkkan, Enis Berberoğlu'nun istifasının ardında Erdoğan olduğunu iddia etti. Berberoğlu'nun Deniz Baykal röportajının Erdoğan'ı rahatsız ettiğini ileri süren Türkkan, bu kararla birlikte Doğan Grubu'nun tamamen teslim olduğunu iddia etti.

Lütfü Türkkan, Hürriyet gazetesi genel yayın yönetmenliğinden ayrılan Enis Berberoğlu ile ilgili iddialarını twitter'a taşıdı. Hesabından, Berberoğlu'nun yayın politikasının başta Aydın Doğan'ın hükümete yakın olan damadı Mehmet Ali Yalçındağ'ı rahatsız ettiğini ve bu konuda defalarca baskı yaptığını iddia eden Türkkan, yarın yayınlanacak Deniz Baykal röportajının da ise bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi.

İşte Türkkan'ın o iddiası

"Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu'nun işine son vermesinin ardında damat Yalçındağ var" diyen Türkkan, damat Yalçındağ'ın Erdoğan'a teslim olduğunu daha önce de defalarca beyan ettiğini hatırlattı.

12.20140808212537.jpg 

FİKRET BİLA GELECEK

"Son bir aydır damadın; 'şu haberi girme, CHP niye var, MHP'ye bu kadar yer ayırmaya ne gerek var' telkinleri, zaten herkesçe biliniyordu" diyen Türkkan, şöyle devam etti:

"Damat Yalçındağ'ın en son Ertuğrul Özkök'e yazı yazdırma talimatı, bugüne gelinen mesafeyi hızlandırdı. Özkök'ün işine son vermeyi uygun ve etik bulmayan Berberoğlu Yalçındağ'ın bu önerisini reddetti. Enis Berberoğlu, işine son verilmeseydi yarın kendi yaptığı Deniz Baykal röportajını muhtemelen manşetten verecekti.

12.20140808212632.jpg

Bu röportajda, Baykal'ın Başbakan hakkında yaptığı çok önemli açıklamalar vardı. Pazar öncesi böyle bir röportaj da hem Erdoğan'ı, dolayısı ile hem de damadı çok rahatsız edecekti. Doğan grubu da tam teslim bundan böyle. Hürriyet'in başına gelecek isim de muhtemelen Fikret Bilâ olacak."