BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36
HABER /  MEDYA

Aydın Doğan Grubu PKK'yı mı destekliyor?

Aydın Doğan medyasının PKK terörünü desteklediği iddialarıyla ilgili Hürriyet gazetesi yazılı açıklama yaptı

Abone ol

PKK terör eylemlerine karşı Doğan medyasının bazı haberleri spekülasyonlara konu oldu.  Posta gazetesinin Binbaşı Kulaksız'ın şehit edilmesinin ardından attığı "Oy anam oy" başlıklı manşeti tepki çekmişti.

Yine Hürriyet gazetesi DPKP-C'li teröristlerin rehin aldığı şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın başına silah dayalı fotoğrafını yayınlayarak örgüt propagandası yapmakla suçlanmıştı.  

Hedefteki Hürriyet gazetesi, yazılı açıklama yaparak "Aydın Doğan Grubu'nun PKK'yı destekliyor" iddiasına sert tepki gösterdi.

Bağımsız basının sindirilmeye çalışıldını savunulan açıklamada, açıklamada, "PKK’nın başlattığı son terör dalgası karşısında Hürriyet’in yazdığı haberler, aldığı tutum ortadadır." denildi.

İşte Hürriyet'in bugün 1. sayfasına koyduğu "Terör ve medya terörü" başlıklı o açıklaması:

BU YAYINLARI AYIPLIYORUZ

"İktidara yakın gazetelerde son günlerde Hürriyet’in PKK terörüyle ilgili yayınlarını sorgulayan, iftiralara dayalı suçlayıcı bir kampanyanın yürütüldüğünü izliyoruz.

Israrla, sistematik bir şekilde tekrarlanan bu akla ziyan kampanyada, Hürriyet’in PKK’nın terör eylemlerinin adını koymadığı, PKK’nın adını geçirmekten kaçındığı iddia ediliyor. Çizilen bu asılsız tabloyla, Hürriyet’in PKK terörü karşısında duyarsız olduğu algısı yerleştirilmeye çalışılıyor. Buradan hareketle, suçlamalar Doğan Grubu’nun PKK’yı desteklediğinin ileri sürüldüğü bir alçaklığa kadar taşınıyor.

Saldırı kampanyasına son olarak bu cephenin en öndeki gazetesi olarak Sabah da katılmış bulunuyor. Bu gazete, Hürriyet’in önceki gün birinci sayfasından verdiği ve PKK’nın şehit ettiği bir askerimizin Bolu’daki cenaze törenini konu alan “Bana Kalan Sadece Gülüşün Şehidim” başlıklı haberimizi bile sorgulamaya cüret etmiştir.

Bu yayınları ayıplıyoruz. Ancak muhataplarımızın ayıp kavramından nasiplerini almış olup olmadıklarından emin değiliz.

Yalanlar üzerinden yürüyen bu seviyesiz saldırılara aslında yanıt vermeye bile ihtiyaç yoktur. PKK’nın başlattığı son terör dalgası karşısında Hürriyet’in yazdığı haberler, aldığı tutum ortadadır. Bir genel yayın yönetmenini teröre şehit vermiş bir gazete olarak Hürriyet, terörün her zaman en kararlı bir şekilde karşısında durmuştur. Arşivler bu gerçeğe tanıklık ediyor. Bundan sonra da terör nereden gelirse gelsin karşısında durmaya devam edeceğiz.

GAZETELERE AYAR VERİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Sorunun bir diğer boyutu, bu cephede söz birliği etmişçesine hangi haberin nasıl verilmesi gerektiği konusunda başka gazetelere ayar vermeyi amaçlayan bir medya müfettişliği çabasının başlamış olmasıdır. Böylelikle psikolojik bir terör ortamı yaratılarak bağımsız basın sindirilmeye çalışılıyor. Bunu medya terörü olarak nitelendirmek hata olmaz.

Ülkemiz, baş etmek zorunda olduğu pek çok ciddi soruna son olarak IŞİD ve PKK terörünün de eklendiği kritik bir dönemeçten geçiyor. Böyle bir dönemde bu tür bir medya terörüne maruz kalmak bağımsız gazeteciliğin Türkiye’ye özgü bir bedelidir. Medya terörü de hedefine ulaşamayacaktır.

KOŞULLAR BÜYÜK UZLAŞILARIN ORTAYA KONMASINI ZORUNLU KILIYOR

Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullar gerilimlerin aşağı çekilmesini ve büyük uzlaşıların ortaya konmasını zorunlu kılıyor. Bu açıdan bakıldığında söz konusu saldırılar daha da manasız hale geliyor.

Teröre karşı duruşumuz gibi Türkiye sevgimizi de hiç kimsenin sorgulamasına izin vermeyeceğiz.*

POSTA'NIN TARTIŞILAN MANŞETİ

Posta gazetesinin Şehit Binbaşı manşeti tepkilere neden olmuştu. AK Parti Milletvekili Aydın Ünal, twitter hesabından Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'a düzenlenen hain saldırıyı manşetine taşıyan Posta gazetesinin "Oy Anam Oy" manşeti için "alçakça" ifadesini kullanmıştı.

manset.20150728225334.jpg