BIST 9.679
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,71
HABER /  GÜNCEL

Ayda 55 bin lira maaş alan doçentten olay açıklama!

Akdeniz Üniversitesi döner sermayesinden aylık 55 bin lira maaş alan Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatma Gök, "FETÖ'cü değilim, aldığım parayı hak ettim" dedi.

Abone ol

AKDENİZ Üniversitesi döner sermayesinden formasyon programı kapsamında aylık 55 bin lira maaş aldığı iddia edilen 3 öğretim üyesinden biri olan Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatma Gök konuştu.

Devletten hakkı olmayan tek kuruş almadığını savunan Gök, koordinasyon hizmet süresinin söylendiği gibi 2 yıl değil 11 ay devam ettiğini, bu süre içerisinde değişik miktarlarda ödeme aldığını, en yüksek ödemenin ise 36 bin lira olduğunu vurguladı.



"SAYIŞTAY RAPORU VAR"

Kendisine döner sermaye tarafından yapılan ödemelerle ilgili hiçbir hukuki engel olmadığını kaydeden Gök, "Sayıştay 2. Dairesi'nin bu konu ile ilgili kararı var. Hatta o kararı imza atanlar bugün hala görevleri başında. Üstelik sadece Sayıştay değil, bağımsız denetçiler de aldığımız ödemelerin hukuki olduğu yönünde görüş bildirdi. Biz bu raporları Rektörlük makamına sunduk ancak buna rağmen hakkımızda evrakta sahtecilik, eşit olmayan dağılım suçlaması ile soruşturma açıldı. Sadece benden yaklaşık 300 bin lirayı 1 ay içinde geri ödememi istediler. Ancak biz usulsüz bir uygulama içine girmediğimize inandığımız için bu ödemeleri yapmadık" diye konuştu.

"HAKKIMI ALDIM"

Kamu zararı iddiası ile haklarında açılan davanın devam ettiğini vurgulayan Gök, "Şu an mahkeme süreci devam ediyor. Elimizdeki Sayıştay kararını da mahkemeye sunacağız. Bize diyorlar ki, 'Hukuki de olsa bu kadar maaş almak ahlaki mi?" Neden olmasın? Bir cerrah ameliyat başına 60-70 bin lira alıyor. Ben de bir akademisyenim. 3 bin öğrenci ile ilgili yüzlerce işlem yürütüyorum. Haftasonları da dahil olmak üzere gece gündüz demeden çalışıyorum. Benim bu parayı hak etmediğimi kimse söyleyemez. Zaten hakkım olmayan tek kuruşu istemem. Devletimi zarara uğratmam" dedi.



"FETÖCÜ DEĞİLİM!"

Kendisinin FETÖ/PDY ile ilişkilendirilmesine de çok üzüldüğünü kaydeden Gök, şöyle devam etti:

"Ben vatansever bir insanım. Hayatım boyunca bu tür karanlık yapılardan uzak durdum. Ama tamamen usullere uygun yapılan bir ödemeyle ilgili bir anda FETÖCÜ ilan edildim. İnanın bu haberler çıktığından beri sağlığım bozuldu. Kurdeşen döktüm. Kimseye derdimizi anlatamıyoruz. Bu harekete karşı çıkan, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerine bağlı bir akademisyenim. Ama gelinen noktada öğrencilerimin bana bakışları değişti. Çok üzülüyorum hatta kahroluyorum.

"Eğer böyle bir bağlantım varsa gelip beni götürsünler. Her yaptığım iş, her yaptığım işlem kayıt altında. Tüm ilişkilerim göz önünde. Devletimden hiçbir şey gizlemiyorum. Kaçmıyorum da. Ama buna rağmen kendimi kimseye anlatamıyorum. Evet, Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Ancak bu zor süreçte bu tür yanlış yorumlamalar nedeniyle hayatımız karartılmasın. Yetkili, ilgili kurumlar bize sahip çıksın. Peşinen sahtekar, paralel damgası vurmasınlar."



AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ'Nİ KARIŞTIRAN İDDİA

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Eğitim Fakültesi'nde görevli bir öğretim üyesinin şikayeti üzerine harekete geçtiklerini söylemişti. 3 öğretim üyesine (Eğitim Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Mimar Türk Kahraman, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Erdoğan, Doç. Dr. Fatma Gök) yapılan maaş ödemelerini inceledikten hemen sonra soruşturma açıldığını kaydeden Ünal, "Maalesef yapılan uygulama ile devlet zarara uğratılmış. Soruşturma sonunda bu kişilere yasa ve yönetmeliklerin gerektiği şekilde yaptırım uyguladık" dedi.



BİRİ PARAYI GERİ VERMİŞ

Şu anda gözaltında olan Prof. Dr. Türkkahraman'ın soruşturma sonunda kendisine fazladan ödenen maaşın tamamını kuruma geri ödediğini kaydeden Ünal, "Diğer iki öğretim üyesi fazladan aldıkları maaşla ilgili hiçbir ödeme yapmadı. Biz hukuk servisimiz aracılığı ile gerekli işlemleri başlattık. Yakın zaman içinde ödeme yapılmazsa haciz işlemini devreye sokarak devletin hakkını bu şekilde teslim alacağız" diye konuştu.

KENDİLERİNİ GÜNDE 22 SAAT ÇALIŞMIŞ GİBİ GÖSTERMİŞLER

Öğretim üyelerinin kendilerini her gün neredeyse 22 saat çalışmış gibi gösterdiğini, benzer usulsüzlüklerin tespiti konusunda çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Ünal, şöyle demişti:

"Bu tür usulsüzlüklerin tespiti konusunda yoğun bir çalışmamız var. Ancak burası büyük bir kurum. Bizim harekete geçmemizi asıl sağlayan nokta ihbarlar. Ben ve arkadaşlarım tüm ihbarları ayrıntısı ile inceliyor, gereğini yapıyoruz."