BIST 9.072
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.325,68
HABER /  GÜNCEL

Aybüke Yalçın kimdir Batman'da şehit olan öğretmen nereli?

BATMAN'da yaşanan terör saldırısı sonrası 22 yaşında olan öğretmen Aybüke Yalçın şehit oldu. Terör saldırısında hayatını kaybeden öğretmen Aybüke Yalçın kimdir aslen nereli cenazesi nereden kalkacak?

Abone ol

BATMAN'da dün yaşanan terör saldırısı sonrasında 22 yaşında olan öğretmen Aybüke Yalçın şehit oldu. 8 ay önce görevine başlayan Aybüke Yalçın'ın nereli olduğu ve cenazesinin nereden kaklacağı merak ediliyor.

Kozluk İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Veysi Işık'ın otomobiline, PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanıp kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın acı haberi, Balıkesir'in Edremit İlçesi Azerbaycan Bulvarı'ndaki ailesine ulaştı. Kızının hayatını kaybettiği haberini alan baba Sadık Yalçın, gözyaşlarına boğuldu. Yalçın ailesi, kızlarının cenazesini almak üzere Batman'a gitti. Şenay öğretmenin ailesinin yaşadığı yaşadığı dairenin camına Türk Bayrağı asıldı.

Bugün 15.30'da Ankara'ya gelecek olan genç öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi, buradan da defnedilmek üzere memleketi Çorum'un Osmancık İlçesi'ne götürülecek. Yalçın'ın cenazesinin Pazar günü defnedilmesi bekleniyor.

8 AY ÖNCE ATANMIŞTI

Şenay Aybüke Yalçın'ın, 6 sene önce Edremit Kültür ve Sanat Derneği'nde müzik eğitimi aldıktan sonra, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nü kazandığı ve 7 ay önce de atamasının yapılarak Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde müzik öğretmeni olarak göreve başladığı öğrenildi. 

Şenay Aybüke Yalçın'ın Magusa Limanı türküsünü söylediği sosyal medya hesabındaki video da izleyenlerin yüreğini dağladı.