BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.492,26
HABER /  MEDYA

Ayasofya üzerinden tuzak mı kuruluyor?

Taraf gazetesi yazarı Murat Belge Başbakan Erdoğan'a Ayasofya üzerinden tuzak kurulduğu iddiasını köşesine taşıdı.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 2 ay kala, Ayasofya'nın açılacağı konuşuluyor. Başbakan Erdoğan'ın seçimi ilk turda alabilmek için Ayasofya'yı ibadete açacağı iddia ediliyor. Konuyu köşesine taşıyan Taraf gazetesi yazarı Murat Belge, Ayasofya'nın Başbakan için sabotaj olabileceği iddiasını yazdı.

Geçen hafta İtalya'da olduğunu belirten Belge, 'Neo- Ottomanizm' konulu bur toplantıda İtalyan konuşmacıların Ayasofya’nın camiye çevrilmesi ihtimalinden ve hazırlığından söz ettiklerini belirterek, "Dönüşte de İtalyanlarla işim bitmedi. İstanbul’u tanımak üzere gelmiş bir grup için konuşma istemişlerdi. Burada bana soru soran emekli profesör de 'Nedir bu iş?' diye sordu. Yani İtalyanlar bu konuda dikkatliler. Ve tabii, alkışlanacak bir hareket olarak değerlendirmiyorlar durumu" ifadelerine yer verdi.

'BAŞBAKAN AYASOFYA'YLA İLGİLİ NE KARAR VERECEK?'

Avrupa’da “Türkiye’de neler oluyor?” konusu açıldı mı, sözün mutlaka Ayasofya'ya geldiğini vurgulayan Belge, Ayasofya konusunun Başbakan'a yapılmış bir provokasyon olduğu iddiasını dile getirdi: "Her zaman örtülerin altında bir yerlerde varlığını bildiğimiz bir konuyu gene kim ısıttı, masaya sürdü, bilmiyorum. Bunun Tayyip Erdoğan’a karşı bir 'provokasyon' olduğunu söyleyenlere de rastladım. Öneri olarak getirince Erdoğan zor bir durumda kalacak. 'Haydi, yapalım' derse Batı’nın artan şüphelerine yeni yakıt atmış olacak ve 'ara açacak'; 'Şimdi sırası değil' derse, fokurdayan tabanını hayal kırıklığına uğratacak... Olur mu, olur."

 Murat Belge'nin yazılarını okumak için tıklayın