BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,65
HABER /  DÜNYA

AYASOFYA CAMİ OLSUN” KAMPANYASI

Ayasofya Müzesi’nin yeniden cami olarak ibadete açılması için imza kampanyası başlatıldı.<br/>Anadolu Gençlik Derneği, Bizans İmparatoru 1. ...

Abone ol

Ayasofya Müzesi’nin yeniden cami olarak ibadete açılması için imza kampanyası başlatıldı.
Anadolu Gençlik Derneği, Bizans İmparatoru 1. Jüstinyen tarafından M.S. 537 yılında İstanbul’a inşa ettirilen, Fatih Sultan Mehmed’in 1453’te İstanbul’u fethetmesiyle camiye çevrilen ve cumhuriyetin ilanından sonra 1935 yılında Atatürk’ün emriyle müze olarak kullanılmaya başlanan Ayasofya’nın yeniden cami olarak ibadete açılması için imza kampanyası başlattı. Anadolu Gençlik Derneği Adana Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Sanca düzenlediği basın toplantısında Ayasofya’nın Fatih Sultan Mehmet’in bir emaneti olduğunu ifade ederek, “Ayasofya bizim derdimiz, bizim içtiğimiz su, yediğimiz yemek, hatta aldığımız nefesimiz gibidir” dedi.
Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması için mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Sanca, daha sonra şunları söyledi:
“Bizler Anadolu gençlik Derneği olarak dünyanın neresinde olursa olsun bir ferdimiz, bir üyemiz kalana kadar Ayasofya’nın cami olma mücadelesi devam edecektir. Çünkü bizler, Ayasofya’nın kilise olmasına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Nitekim burası İslam coğrafyası ve Ayasofya kilise olarak kalmayacaktır. Allah’ın izniyle Ayasofya’yı Anadolu Gençlik Derneği’nin ciddi mücadelesiyle cami olarak ibadete açmayı planlıyoruz”
15-17 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek imza kampanyası ile 10 milyon imza toplamayı hedeflediklerini aktaran Sanca, topladıkları imzaları Başbakanlığa göndereceklerini belirtti.
(İHA)