BIST 9.772
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.431,05
HABER /  GÜNCEL

Ayaklarınızı yaza hazırlayın

Hem yaz için bakımlı ayaklar hem de ayak sağlınızı korumak için ayakkabı alırken dikkat etmeniz gereken noktalar...

Abone ol

Gün boyu ayaklarınıza yük bindiği için akşama doğru ayaklar şişer ve genişler. Ayakkabılarınızı akşam saatlerinde alın. Akşam alınan ayakkabı rahat ise, gün boyu giydiğinizde rahatsız etmez.

Ayakkabının uzunluğu ve genişliği ayağınızla orantılı olmalıdır. Yaş ilerledikçe ayak tabanında çökme sonucu ayaklar uzar ya da genişler, bu nedenle ayak numaranızı aralıklı olarak kontrol edin.

Ayakkabı ayakta üzerine basarak denenmelidir. Çünkü yük bindiğinde ayak genişler ve uzar.

Ayakkabı alırken her iki ayakkabı da denenmeli, çoğu kişide, iki ayağın boy ve genişliği aynı değildir.

Parmaklarınızın normal şeklini korumak için, sivri burunlu ayakkabılardan kaçının. Ayakkabı seçerken altının 'şok alıcı' özelliği olmasına dikkat edin. Tahta veya benzeri çok kalın ve esnek olmayan ya da çok ince olan ayakkabılar, ayak bağ ve eklemlerine aşırı yük bindirerek ağrıya neden olur.

Ayakkabının iç kısmı çok kaygan ve sert olmamalı ve ayağın doğal yapısına yani ayak kavislerine destek verecek biçimde olmalı.

AYAK BAKIMI

Yaz yaklaşırken geçtiğimiz altı ayda ayaklarınızı biraz ihmal ettiğinizi mi fark ettiniz? Açık ayakkabı sezonuna hazırlanmak için geç kalmış sayılmazsınız. Küçük ve zaman kazandırıcı dokunuşlarla tırnaklarınızı yaza hazırlayabilirsiniz. Ayak bakımı için topuk törpüsü, bir havlu, ayak losyonu ve parlak bir ojeye ihtiyacınız var.

  • Ayak bileklerinizden başlayarak tüm ayağınıza losyon sürün.
  • Havluyu sıcak suya batırın, sıkın ve ayaklarınızın etrafına sarın. Havlu 15 dakika boyunca ayaklarınızın etrafında sarılı kalsın.
  • Havluyu çıkardıktan sonra büyük parmaklarınızın altını ve kenarlarını, topuklarınızı ve ayağınızın altını topuk törpüsü ile iyice törpüleyin.
  • Ayaklarınızı ölü deriden arındırdıktan sonra dolaşımı hızlandırmak için havluyla ovun.
  • Losyonu tekrar sürün.
  • Ojelerinizi sürün.

          Artık ayaklarınız yazlık ayakkabılara hazır.