BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ayağa kalkmamanın bedelini açıkladı!

Başbakan Erdoğan'ın "Aağa kalkmadı, bedelini ödedi" sözlerine AK Partili Kapusuz açıklık getirdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan’ın “Ayağa kalkmadı, gideceği yeri buldu” dediği Balyoz sanıklarından MHP adayı Engin Alan’la ilgili sözlerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz açıklık getirdi.

Kapusuz, “Ayağa kalkmamanın karşılığı, beyefendinin emekli edilmesidir, mahkum edilmesi değil” dedi.

Kapusuz Alan’ın ayağa kalkmadığı için tutuklandığı yorumlarını değerlendirdi. Vatan’a konuşan Kapusuz bu konudaki sorulara şu yanıtları verdi:

- Alan ayağa kalkmadığı için mu tutuklandı?
”Bunlar afaki yorumlar. Bazıları konuları karıştırmak ve işlerine geldiği için bazıları da bilmediği için böyle yorumluyor. Başbakanımızın gittiği bir toplantıda devletin bir bürokratı -ister sivil, ister asker olsun- hükümetin başına karşı saygılı olmak, ayağa kalkmak mecburiyetindedir. Üstelik bu kişi TSK gibi disiplinli bir kurumun mensubu ise bunu asla yapamaz, yapmaması gerekir. Hem örfümüz, töremiz, inancımız ve hem de kurallarımız buna müsaade etmez. Bu kadar keyfi davranamazsınız. Sizin başınız, komutan mesafesindeki yetkili bir insan oraya gelmiştir. Elbette bu karşılıksız kalmamalıydı. Ama bunun karşılığı beyefendinin emekli edilmesi oldu, mahkum edilmesi değil.

- Başbakan’ın kast ettiği emekli edilmesi miydi?
Evet. Bunu birbirine karıştırıyorlar. Olaydan sonraki Yüksek Askeri Şura’da Sayın Alan emekli edildi. Karşılığını bulduğu olay budur. Suçlandığı konu, tutuklu olduğu konu ise bir dava konusu ve ayrı bir süreç.