BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,77
ALTIN 2.523,40
HABER /  GÜNCEL

Avusturya'da yeni ensest şoku

Avusturya'da bir baba 40 yıl boyunca bir odaya kilitlediği kızlarına tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Daha önce de başka bir Avusturyalı babanın yıllarca tecavüz ettiği kızından yedi çocuk sahibi olması tüm dünyada şok etkisi yaratmıştı.

Abone ol

Avusturya'nın Braunau kentinde 80 yaşındaki bir baba, 40 yıl boyunca bir odaya kilitlediği iki kızına tecavüz ettiği iddiaları üzerine gözaltına alındı.

Baba iddiaları reddederken, cinsel istismarın kızlarından birinin 12, diğerinin de dört yaşındayken başladığı öne sürülüyor.

Avusturya polisi, olayın Mayıs ayında, babalarının yeni tecavüz girişiminden kurtulmayı başaran kızları tarafından ihbar edildiğini açıkladı.

Biri 53 diğeri de 45 yaşında olan kadınların zeka özürlü oldukları belirtiliyor.

Avusturya'da yayımlanan Die Presse gazetesi, olayın birkaç yıl önce tüm dünyada yankı bulan Fritzl vakasındakine benzer bir etki yarattığını yazdı.

Avusturyalı Jozef Fritzl adlı bir baba eve hapsettiği kızına yıllarca tecavüz etmek suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Fritzl'in kızından yedi çocuk sahibi olduğu açıklanmıştı.

'Tırmıkla tehdit etti'

Yeni ensest vakasında çocuktan söz edilmiyor.

Bir sosyal hizmet görevlisi, suçlanan babayı evde yerde yatar halde buldu. Polis, babanın düştüğünü ve bir daha kalkamadığını söyledi.

Hastanede tedavi edilen ve akli melekeleri yerinde olan babanın bakımevinden hapseneye nakledildiği açıklandı.

Babanın kızlarını yıllar boyunca saman tırmığıyla öldürmekle tehdit ettiği, köylerinde sınırlı da olsa başkalarıyla görüşebilen kadınların korkudan yaşadıklarını kimseye anlatamadığı belirtildi.