BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Avusturya'da Twitter yasağı teklifi

Avusturya meclisinde kapalı oturumlarda Twitter kullanımının yasaklanmasını öngören yasa teklifi verildi.

Abone ol

Avusturya Meclisi'nin İkinci Başkanı Karlheinz Kopf, kapalı oturumlarda milletvekillerinin sosyal paylaşım ağı Twitter'ı kullanmasının yasaklanmasını öngören bir yasa teklifi verdi.

Kopf, teklifinde, parlamento içindeki gizlilik kurallarının teknolojik gelişmelere göre yeniden tasarlanması gerektiğini savundu. Kapalı meclis görüşmeleri sırasında sosyal medya üzerinden bilgi paylaşımının doğru olmadığını belirten Kopf, kapalı oturumların amacının uzlaşma sağlamak olduğunu ve dışarıya bilgi gönderilmesinin uzlaşma sağlama amacını tehdit ettiğini ileri sürdü.

Gerekçe olarak devletin ekonomik çıkarlarının tehdit altında olmasını ve devletin ciddi zarar görme ihtimalini gösteren Kopf, yüksek gizlilik düzeyli bilgi ve belgelerin korunmasının şart olduğunu kaydetti. 

Teklife göre, meclis oturumları genel olarak kapalı yapıldığı için milletvekillerine geniş kapsamlı Twitter yasağı öngörülüyor. Muhalefet partileri ise teklifin kurumların şeffaflaşmasına engel olacağı gerekçesiyle karşı çıkıyor. 

Yeşiller ve Stronach Ekibi partileri, teklifin halkın haber alma özgürlüğüne darbe olacağını ve yolsuzlukları artıracağını savunuyor.