BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.411,71
GÜNCEL

Avusturya'da patlama görüntüsü

AFP haber ajansı, Avusturya'da Baumgarten kasabasındaki bir doğalgaz istasyonunda patlama olduğunu duyurdu. Olayda bir kişi öldü 18 kişi de yaralandı.

Baumgarten'da meydana gelen patlamanın bir doğalgaz deposunda gerçekleştiği belirtiliyor. Kurtarma helikopterleri ve ambulansların olay yerine sevk edildiği belirtilirken polis, vatandaşlara olay yerinden uzak durma çağrısı yaptı.

Die Presse gazetesi, Avusturyalı yetkililerin, Avrupa'nın en büyük gaz istasyonları arasında bulunan istasyondaki patlamada ölü bulunma ihtimalinin gözardı edilmediği açıklamasına yer verdi. Bu olaydan kısa süre sonra bir kişinin patlamada hayatını kaybettiği haberi geldi.

Patlamanın ardından gaz istasyonunda büyük bir yangının başladığı aktarıldı. Kurtarma helikopterleri tarafından çevrelenen bölgeye, 10 itfaiye ve dört ambulans gönderildi. Görgü tanıkları, patlamanın şiddetini "deprem oldu sandık" diyerek açıkladı.

Polis yetkilileri, çevredeki vatandaşlara bölgeden uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu. Patlamanın yarattığı ısının şiddetiyle, olay yeri civarına park etmiş olan otomobiller adeta eridi.

Sitene Ekle
Etiketler