BIST 9.609
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.481,15
HABER /  DÜNYA

Avusturya hükümeti Türkiye'yi saf dışı bırakmak için...

Türkiye, Avusturya’da yeni kurulan hükümetin programında "Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye ile müzakereleri kesmesi ve bunun için müttefikler aranacağı" yönündeki ifadeyi "talihsiz" ve "basiretsiz" olarak nitelendirdi.

Abone ol

Türkiye düşmanı Sebastian Kurz ve aşırı sağcı FPÖ lideri Heinz Christian Strache'nin koalisyonu yeni hükümet programında Türkiye'yi saf dışı bırakmak istiyor. Dışişlerinden Avusturya hükümetine sert tepki geldi.

Avusturya’da yaklaşık iki aydır sürdürülen koalisyon görüşmelerinde uzlaşı sağlayan Avusturya Halk Partisi (ÖVP) ve aşırı sağcı Özgürlük Partisi (FPÖ), 5 yıllık hükümet programı ve partilere göre bakanlıkların dağılımını açıkladı.

Başkent Viyana’daki Kahlenberg tepesindeki bir otelde düzenlenen toplantıda, ÖVP Genel Başkanı Sebastian Kurz ve aşırı sağcı FPÖ lideri Heinz Christian Strache, yeni hükümet programını basın mensuplarıyla paylaştı.

Kurz, burada yaptığı konuşmada, yaklaşık 2 aydır süren koalisyon görüşmelerinin sonucunda 5 yıl sürmesi öngörülen istikrarlı bir hükümet kurma konusunda uzlaştıklarını, komşu ülkelere oranla çok daha hızlı koalisyon pazarlıklarını sonuçlandırdıklarını ifade etti.

HÜKÜMET PROGRAMINDA TÜRKİYE KARŞITLIĞI: Avrupa'da yaşanan yabancı düşmanlığı ile birlikte gelen Türk karşıtlığı, burada da karşılığını buldu.Yayınlanan yeni Hükümet programında Türkiye'nin aleyhinde bir maddeye yer verildi. Yeni programda "AB'nin Türkiye ile müzakereleri kesmesi ve bunun için müttefikler aranacağı" ifadesi geçiyor.

DIŞİŞLERİ'NDEN SERT TEPKİ: Türkiye, Avusturya’da yeni kurulan hükümetin programında "Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye ile müzakereleri kesmesi ve bunun için müttefikler aranacağı" yönündeki ifadeyi "talihsiz" ve "basiretsiz" olarak nitelendirdi.