BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.292,82
HABER /  GÜNCEL

Avustralya'da dövmeli anneye emzirme yasağı

Sydney'de görülen davada yargıç kararına gerekçe olarak, 11 aylık bebeğin enfeksiyon kapma ihtimalini gösterdi. 20 yaşındaki dövmeli annenin HIV ve hepatit testlerinde herhangi bir virüse rastlanmamıştı.

Abone ol

Avustralya'da 20 yaşındaki dövmeli bir annenin 11 aylık bebeğini emzirmesi, mahkeme kararıyla yasaklandı.

Sydney'de görülen davada yargıç Matthew Myers kararına gerekçe olarak, bebeğin enfeksiyon kapma ihtimalini gösterdi.

Adı açıklanmayan dövmeli annenin HIV ve hepatit testlerinde herhangi bir virüse rastlanmamıştı.

Ancak yargıç, testlerin sonucunun nihai olmadığını, bebek için hâlâ risk olduğunu ve bu riskin alınmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Fransız ajansı AFP, annenin kararı temyize götürdüğünü, Sydey Aile Mahkemesi'nin yarın temyiz başvurusunu ele alacağını bildirdi.

Karara eleştiri

Avustralya Anne Sütüyle Besleme Derneği ise ülkede çok sayıda yeni annenin sık sık çocuklarının adlarının yazılı olduğu dövmeler yaptırdıklarını ve bebeğin enfeksiyon kapma riskinin çok az olduğunu vurgulyarak, mahkemenin kararını eleştirdi.

Sydney Morning Herald gazetesi annenin Mayıs ayında, bebek emzirdiğini söylemeden, parmağına ve ayaklarına dövme yaptırdığını yazdı.

Gazetenin haberine göre 11 aylık bebeğin babası önce ayrı yaşadığı anne ile tartıştı, sonra da onun bebeği dövmeliyken emzirmesinden duyduğu kaygı nedeniyle konuyu yargıya taşıdı.

Baba, annenin ruhsal sorunları olduğunu ve uyuşturucu kullandığını iddia ediyor.