BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Avustralya: Çocuk cinayetleriyle ilgili soruşturmada anne gözaltında

Avustralya'da bulunan sekiz çocuk cesediyle ilgili yapılan soruşturmada, çocukların yedisinin annesi olan 37 yaşındaki Mersane Warria, 'cinayet şüphesiyle' gözaltına alındı.

Abone ol

Avustralya'nın kuzey doğusundaki Cairns kentinde aynı aileden sekiz çocuğun ölü bulunmasıyla ilgili, anneleri cinayet şüphesiyle gözaltına alındı.

Yetkililere ifade veren 37 yaşındaki anne Mersane Warria hakkında henüz bir hükme varılmadı.

Warria, evinde bıçak darbeleriyle yaralanmış halde sekiz çocuğunun cesedinin yanında bulunmuştu. Sorgu hâkimi, olayla ilgili otopsi raporlarını inceleyecek.

Polis, 18 ay ile 14 yaş arasındaki çocukların nasıl öldüğüyle ilgili bir açıklama yapmadı.

Ölen çocuklardan birinin Warria'nın yeğeni olduğu belirtildi.

Soruşturmayı yöneten Cairns Dedektifi Bruno Asnicar, "Ölen çocuklardan yedisinin annesi olan 37 yaşındaki kadın, olayla ilgili olarak gece yarısı cinayet şüphesiyle gözaltına alındı.

Şüpheli Cairns Hastanesi'nde polis denetiminde" dedi.

'Ev içinde bir sorun yoktu'

Asnicar, "Şüpheli ayık, aklı başında ve konuşabilir durumda. Bu safhada başka bir kimseyi aramıyoruz. Toplumun güvende olması bizi rahatlatıyor" diye konuştu.

Polis, olay yerinde aralarında bıçakların da bulunduğu birçok silah ele geçirdi. Çocukların cesetlerinin Warria'nın 20 yaşındaki büyük oğlu tarafından Cuma günü sabahı bulunduğu belirtildi.

Polis yetkilileri, ailenin sosyal hizmetler tarafından soruşturulduğu haberlerini yalanladı ve "Ev içinde herhangi bir sorun yoktu" dedi.

Avustralya Başbakanı Tony Abbott, cinayetleri "Tarifi mümkün olmayan bir suç" olarak niteledi.