BIST 9.795
DOLAR 32,46
EURO 34,91
ALTIN 2.433,15
HABER /  GÜNCEL

Avustralya: IŞİD tehdidine karşı parlamentoda güvenlik artırıldı

Başbakan Tony Abbott, IŞİD'le bağlantılı kişilerin saldırı planladığı yönündeki söylentilerde parlamento binasından olası hedeflerden biri olarak bahsedildiğini söyledi. Alınan ek güvenlik önlemlerinden federal polis sorumlu olacak.

Abone ol

Avustralya'da ''saldırı söylentileri'' nedeniyle parlamento binasında güvenlik önlemleri artırıldı.

Başbakan Tony Abbot, ek güvenlik önlemleri için federal polisin görevlendirildiğini açıkladı.

Başkent Canberra'da alınan önlemler, Sydney'de bir gün önce terörle mücadele birimlerinin düzenlediği operasyonu izliyor.

Avustralya polisi, IŞİD'le bağlantılı kişilerin, kameraya kayıtlı baş kesme eylemi dahil, bir dizi ölümcül saldırı planladığı yönündeki iddialar üzerine harekete geçti.

Adını İslam Devleti olarak değiştiren IŞİD bugüne değin iki Amerikalı gazetecinin ve bir İngiliz yardım görevlisinin başlarının kesilerek öldürüldüğü video görüntülerini yayınlamış bulunuyor.

Avustralya televizyonuna konuşan Başbakan Abbott, istihbarat birimlerine ulaşan duyumlarda olası saldırı hedeflerinden birinin adının parlamento binası olarak geçtiğini söyledi.

Federal polis parlamentonun dışında ve içinde güvenlikten sorumlu olacak.

Salı günü Sydney'de düzenlenen operasyonla ilgili olarak, güvenlik birimlerinin iddia edilen terör ağına derhal müdahale ettiğini belirten Başbakan Abbott, ''Gösteri mahiyetinde bir cinayetin işlenmesine az kaldığını düşünüyorduk.'' diye devam etti.

800'ü aşkın polis görevlisinin yer aldığı baskınlar neticesinde 15 kişi göz altına alındı.

Avustralya medyasında çıkan haberlerde, IŞİD'in Avustralyalı en üst seviyedeki üyesi ile örgütün ülkedeki destekçileri arasında geçen telefon görüşmesinin dinlenmesi sonucu, rastgele baş kesme eylemleri emri verildiğinin öğrenildiğini bildiriyor.

Operasyon ertesinde şimdiye değin iki kişi hakkında resmi suç duyurusunda bulunuldu. Bunlardan biri olan 22 yaşındaki Ömercan Azari, ''terör saldırısına hazırlık aşamasında yardım ve yataklık etmek ve ve terörizme maddi destek sağlamakla'' suçlanıyor.