BIST 9.772
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.431,05
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Avrupalı sosyalistlerin CHP tepkisi

CHP'nin şikayet mektubuna AP Sosyalist Grup Başkan Yardımcısı Hannes Swoboda sert tepki gösterdi.

Abone ol

CHP ile Avrupalı Sosyalistler arasındaki mektup polemiği büyüyor."Hiç kimse bana fikir enjekte edemez" diyen Swoboda, polemiğin kaynağı olan reform paketinin ise hala arkasında! 

CHP Brüksel Temsilciliği'nin gönderdiği mektupta şikayet edilen AP Sosyalist Grup Başkan Yardımcısı Hannes Swoboda, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay'ın "Sosyalistlerin fikirleri AK Parti tarafından enjekte ediliyor" açıklamasına, "Bana kimse fikir enjekte edemez" cevabını verdi. AP Sosyalist Grup Başkan Yardımcısı Adrian Severin'e gönderilen mektup için "asla kabul edilemez" diyen Swoboda, mektubun yeni lider Kemal Kılıçdaroğlu için "iyiye alamet olmadığını" kaydetti.

AK PARTİ İDDİALARINI KABUL ETMEDİ

"AK Parti'nin fikirlerini bize enjekte ettiği ve bizim AK Parti'nin sözcüsü olduğumuza dair açıklamaları tamamen reddediyorum" diyen Hannes Swoboda, "Ben sadece kendi fikirlerimi söylerim, kimse fikirlerini bana enjekte edemez. Herhangi bir konuyla ilgili kanaatim sorulduğunda fikrimi açıklarım" açıklamasında bulundu.

1996'dan bu yana AP üyesi olan Swoboda, kendisi gibi başkan yardımcısı olan Adrian Severin'e gönderilen mektup için "Mektubun muhtevası ve üslubu asla kabul edilemez. Çok tuhaf bir durumla karşı karşıyayız zira mektup bana gönderilmiyor ama beni şikayet ediyor. Bazıları Sayın Kılıçdaroğlu'nun mektuptan haberi olmayabileceğini hatta mektubun 'eski ekip' tarafından yazılmış olabileceğini söylüyor. Her halükarda bu mektup yeni lider Kılıçdaroğlu için iyiye alamet değil" değerlendirmesinde bulundu. Kılıçdaroğlu ile tanışmaktan memnuniyet duyacağını kaydeden Swoboda, Türkiye'nin yapıcı bir muhalefet liderine ihtiyacı olduğunu vurguladı. Kılıçdaroğlu'nun kendisine mektup yazacağını Türk basınından öğrendiğini kaydeden Swoboda, "Mektubu bekliyorum" dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Swoboda, 12 Temmuz'da AA'ya verdiği mülakatta CHP'yi anayasa paketine destek vermeye çağırmış, bunun üzerine CHP Brüksel Temsilcisi Kader Sevinç, Swoboda'yı Sosyalist Gruba yazdığı bir mektupla şikayet etmişti. Sevinç, AP Sosyal Grup Başkan Yardımcısı Adrian Severin'e gönderdiği mektupta, Swoboda'dan "CHP'ye ve liderine, referanduma destek vermesine yönelik tavsiyelerin" kabuledelemez olduğunu savunmuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay da Sosyalistleri AK Parti'nin sözcüsü olmakla itham ederek, "Sosyalistlerin fikirleri AK Parti tarafından enjekte ediliyor" demişti.