BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,67
ALTIN 2.524,69
HABER /  GÜNCEL

Avrupa'dan gelen soğuklar kapıda!

Soğuk ve yağışlı hava tüm yurdu etkisi altına alacak. Marmara'da sıcaklıklar 12 derece düşecek.

Abone ol

Orta Akdeniz üzerinden gelecek yağışlı havanın etkisiyle Marmara'da hafta sonunda hava sıcaklığı 10-12 derece arasında azalacak. Avrupa'nın batısını etkisi altına alan şiddetli kar yağışı nedeniyle ise Batı Avrupa'daki 4 havaalanı hava trafiğine kapatıldı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, son günlerde Marmara Bölgesi'ne lodosun da etkisiyle 25 dereceye varan hava sıcaklığı hafta sonunda düşecek.

Orta Akdeniz'den gelecek yağışlı havanın etkisiyle hafta sonunda özellikle pazar günü hava sıcaklığı 10-12 derece azalarak, mevsim normallerine dönecek.

Bursa'da hafta içinde 25 derece olan sıcaklık pazar günü 13 dereceye inecek, İstanbul'da 22 dereceden 12 dereceye düşecek. Balıkesir'de 11 derecelik azalmayla sıcaklık 12, Çanakkale'de ise 10 derecelik düşüşle 12 dereceye gerileyecek.

Yetkililer, bölgede 4 Aralık Cumartesi gecesi başlayacak yağışın pazar günü devam edeceğini, sıcaklığın aralık ayı mevsim normallerine döneceğini bildirdi.

ÇANAKKALE'DE DENİZ ULAŞIMI DURDU

Çanakkale Boğazı'nda şiddetli lodos nedeniyle deniz ulaşımı durdu. Çanakkale ve Gelibolu liman başkanlıkları bu hat üzerindeki seferleri hava mühalefeti nedeniyle durdurdu. Kepez-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki hattında saat 13.30'dan itibaren deniz ulaşımı durdu.

HAVA SICAKLIKLARI AZALACAK

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, “Hava sıcaklığı, pazar günü batı bölgelerde, hafta başında kuzey, iç ve doğu kesimlerde 10-12 derece olmak üzere hissedilir derecede azalacak” dedi.

Çağlar AA muhabirine yaptığı açıklamada, perşembe ve cuma günleri ülke genelinde önemli bir yağış beklenmediğini söyledi. Pazar gününe kadar lodosun özellikle Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli ve zaman zaman fırtına (saatte 60-80 kilometre) şeklinde eseceğini belirten Çağlar, hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin 8 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceğine dikkati çekti.

Cumartesi günü yurdun batı kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğini ifade eden Çağlar, şunları kaydetti:

“Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ) ve Kuzey Ege (Edremit, Ayvalık, Dikili ve gece İzmir) kıyılarında başlayacak yağışların, pazar günü yurdun iç ve batı kesimlerinde (Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz) devam etmesi bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışlar, akşam ve gece saatlerinde Bolu, Kastamonu, Çankırı, Bilecik, Bursa (Uludağ) çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Pazartesi günü kuzey ve iç bölgelerde (Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı) aralıklarla yağmur, Bolu, Kastamonu, Çankırı, Kayseri, Sivas, Yozgat, Gümüşhane ve Bayburt'un yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam edecek yağışların, salı günü kuzeydoğu kesimlerine doğru çekilerek ülkemizi terk edeceği tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığı, pazar günü batı bölgelerde; hafta başında kuzey, iç ve doğu kesimlerde 10-12 derece olmak üzere hissedilir derecede azalacak.”

4 HAVALİMANI KAPANDI

Avrupa'nın batısını etkisi altına alan şiddetli kar yağışı nedeniyle Batı Avrupa'daki 4 havaalanı hava trafiğine kapatıldı.

Avrupa hava trafik kontrol yönetimi Eurocontrol'dan yapılan açıklamada, İngiltere'nin en işlek havaalanlarından biri olan Gatwick, İskoçya'nın Edinburg, Fransa'nın güneyindeki Lyon-Bron ile İsviçre'nin en büyük ikinci havaalanı olan Cenevre havaalanlarının, uçak pistlerindeki kar temizleme çalışmaları nedeniyle ulaşıma kapatıldığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, Almanya'nın başkenti Berlin'deki Tegel ile İspanya'nın kuzeyindeki bir havaalanında uçak seferlerinin ertelendiğine ilişkin bilgiler geldiği belirtildi.

İsviçre meteoroloji ajansı Meteosuisse, merkezi, Avrupa'nın batısında bulunan alçak basınç cephesinin doğuya kayışının yavaş olması nedeniyle bugün gün boyunda kar yağışının devam edeceğini duyurdu.

POLONYA'DA 8 KİŞİ SOĞUKTAN ÖLDÜ

Avrupa'nın birçok bölgesinde uzun yıllardan sonra en soğuk Aralık başı yaşanırken, Polonya'da sadece dün gece 8 kişinin soğuktan öldüğü bildirildi. Polonya'nın özellikle doğusunda dün gece ısının eksi 26 dereceye kadar düştüğü ifade edildi.

Polonya'ya komşu olan Almanya'nın da özelikle doğu bölgelerinin aşırı soğuklardan etkilendiği, karayolu trafiğinin ve tren seferlerinin birçok yerde aksadığı belirtildi.

Başkent Berlin'de hava sıcaklığı eksi 10 dereceye kadar düşerken, Saksonya eyaletinde de ısının eksi 17 olarak ölçüldüğü kaydedildi.

Almanya'da çoğu yerde ve Frankfurt havaalanında bugün kar yağışının fazla olmadığı, ancak şiddetli rüzgarın etkili olduğu, dünkü aksamalar nedeniyle bugün yaklaşık 60 seferin yapılamadığı bildirildi.