BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  GÜNCEL

Avrupa'dan da Dreamliner uyarısı

ABD havacılık idaresinden sonra Avrupa hava güvenliği kurumu da Boeing'in 787 Dreamliner uçaklarının seferden kaldırılması tavsiyesinde bulundu.

Abone ol

Aküsünde yaşanan sorun sonrasında ABD Federal Havacılık İdaresi'nin uyarı yaptığı Boeing 787'in seferden çekilmesi yönünde, Avrupa Havacılık Güvenliği Kurumu'ndan da uyarı geldi.

Dreamliner uçaklarının en az yüzde 80'inin seferden çekildiği biliniyor.

Son iptaller

Japon Havayolları, bugün için planladığı 787'li 8 adet seferi iptal ettiğini, bu karardan yaklaşık 1300 yolcunun etkilendiğini açıkladı.

ABD'nin kararını izleyen Polonya'nın Lot Havayolları ilk 787'li seferini ABD'ye dün yapmış, ancak ABD havacılık idaresinin uyarısı üzerine dönüş seferini iptal etmişti.

Boeing yönetimi, ABD havacılık idaresinin kararını desteklediğini ancak uçaklarının güvenliği konusunda ısrarlı olduğunu açıklamıştı.

Son olarak Şili ve Hindistan havayolları da Dreamliner uçaklarını seferden kaldırdı.

"Airbus'a yarayabilir"

Havacılık uzmanları, Dreamliner'ların bundan önceki bir seferde akaryakıt sızıntısı yaptığını, pilot kabin camında çatlama olduğunu hatırlatıp, bu haberlerin rakip Airbus'ın 330'larının piyasa şansını güçlendirebileceğini söylüyor.

Boeing'in yürütme kurulu başkanı Jim McNerney, "Müşterilerimizin ve yolcuların olumsuz etkilenmemesi, uçakların en kısa zamanda sefere dönebilmesi için gereken bütün adımları önümüzdeki günlerde atacağız." dedi.