BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,76
ALTIN 2.420,52
HABER /  POLİTİKA

Avrupa Türkiye oyununu itiraf etti!

Rusya'da bir siyasetçi Türkiye'deki Gezi Parkı eylemlerini neden desteklediklerini öyle bir itiraf etti ki...

Abone ol

Türkiye'deki Gezi Parkı eylemlerinin arkasında gizli bağlantıların olduğu Başbakan Erdoğan ve pek çok isim tarafından söylenmişti. Rusya'da bir siyasetçi öyle bir itirafta bulundu ki adeta eylemlerin neden başladığını doğrular nitelikte...

Rusya'da aşırı sağcı Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları yorumladı. Jirinovski, Türkiye'nin Osmanlı İmparatorluğu gücüne dönmesini istemediklerini söyleyerek askerin dönmesini savunduklarını söyledi.

'ASKER TÜRKİYE'YE GERİ DÖNSÜN'

Rus basınına konuşan Jirinovski, Türkiye'de "turuncu devrimi" yaşandığını öne sürdü. Rus politikacı, "Bir bakınız Türkiye'nin 48 kentindeki 90 eyleme. Amaç ne? Batı İslamlaştırılan bir Türkiye istemiyor. Ki bu Türkiye sadece boş oturmayacak, aynı zamanda tüm Müslüman dünyasını birleştirecek. Batı'ya bu lazım değil! Batı'ya aynı zamanda yeni Osmanlı İmparatorluğu da lazım değil. Rusya ve Çin'in de işine gelmez. Demokratların, sosyal demokratların, hatta askerlerin geri dönmesi işimize yarar. Erdoğan'ın geleceği yok" iddialarında bulundu.

'RUSYA EYLEMCİLERE DESTEK VERMELİ'

Erdoğan'ın istifasına kadar çeşitli kentlerde protesto eylemlerinin devam edeceğini iddia eden Rus politikacı, "Eminim ki, gelecek parlamento seçimlerinde Erdoğan'ın partisini fiyasko bekliyor." yorumunda bulundu. Jirinovski, Rusya'nın Türk protesto eylemcilerine destek vermesi gerektiğini de belirtti.