BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,66
ALTIN 2.524,27
HABER /  GÜNCEL

Avrupa Konseyi'nden Türkiye açıklaması

Avrupa Konseyi, KHK ile ihraç edildikten sonra açlık grevine başlayan ve tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın serbest bırakılması için Türkiye'ye çağrı yaptı.

Abone ol

Avrupa Konseyi (AK), kanun hükmünde kararnameyle (KHK) ihraç edildikleri için açlık grevi başlatan ve terör örgütüne üye olma suçlamasıyla tutuklanan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın serbest bırakılması çağrısında bulundu. 

Açlık grevine martta başlayan ve tutuklanmalarına rağmen bu eylemi sürdüren Gülmen ve Özakça için devreye giren Jagland, olağanüstü hal (OHAL) nedeniyle alınan karar ve devreye sokulan uygulamalara ilişkin hukuki şikayetleri olanların başvurması için oluşturulan ancak henüz tam olarak faaliyete geçmeyen komisyona da atıfta bulundu. Jagland, OHAL Komisyonu’nun bir an önce çalışmasına yönelik beklentisini dile getirerek, “Komisyon şimdi çalışmaya başlamalı” diye konuştu.

AİHM, 672 sayılı KHK ile görevinden ihraç edilen öğretmen Gökhan Köksal’ın yaptığı başvuruya ilişkin bu ay aldığı bir kararda 685 sayılı KHK ile oluşturulan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun kendisi açısından iç hukuk yolu olduğunu teyit ederek şikayetler için bu komisyonu adres göstermişti. AK’deki en önemli beklenti OHAL Komisyonu’nun bir an önce faaliyete geçerek şikayetleri hızlı ve etkili şekilde sonuca bağlaması.