BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.240,74
HABER /  GÜNCEL

Avrupa Birliği'nden flaş İngiltere açıklaması!

İNGİLTERE'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararının ardından AB Konseyi Başkanı Tusk'tan son dakika bir açıklama geldi.

Abone ol

İNGİLTERE, Avrupa Birliği için referanduma gitti ve referandumdan ayrılma kararı çıktı. İngitere'nin ayrılma kararıyla ilgili AB'den son dakika bir açıklama geldi.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, "(Birleşik Krallık)Referandumdan başka bir sonuç çıkmasını istediğimizi saklamaya gerek yok. Bunun (sonucunun) siyasi olarak ne kadar ciddi ve hatta dramatik olduğunun farkındayım." ifadesini kullandu.

AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİ İNGİLTERE'NİN KARARINA NE TEPKİ VERDİ?

ABD

Beyaz Saray, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının ardından ABD Başkanı Barack Obama'nın, İngiltere Başbakanı David Cameron'la konuşacağını duyurdu.

ALMANYA

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararını 'Avrupa için üzücü bir gün' olarak yorumladı.

FRANSA

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, 'Birleşik Krallık için üzücü' diye yorumladığı kararın ardından Avrupa'nın devam edeceğini ancak halkının güvenini kazanması gerektiğini söyledi.

HOLLANDA

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, İngiltere'nin kararının AB'de reform yapılması için bir 'uyarıcı' olması gerektiğini söyledi. İngiltere'nin bu kararından dolayı oldukça üzüntü duyduğunu dile getiren Rutte, Avrupa'nın işbirliğine devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Brexit kararının 'geriye döndürülemez' göründüğünü belirten Rutte, sürecin uzun sürebileceğini ifade etti. 

ÇEK CUMHURİYETİ

Çek Cumhuriyeti Başbakanı Bohuslav Sobotka, sadece İngiltere ayrılma kararı aldığı için değil aynı zamanda birliğin güçlenmesi için AB'nin hızlıca değişiklik yapması gerektiğini söyledi.

POLONYA

Polonya Dışişleri Bakanı da Brexit kararının 'Avrupa için kötü haber' olduğunu söyledi. Ayrıca bu kararın, AB konseptinin değişmesi gerektiğine dair bir işaret olduğunu belirtti.

FİNLANDİYA

Eski Finlandiya Başbakanı Alexander Stubb, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararını 'kötü bir kabus' olarak yorumlarak "Lütfen hala uyuduğumu ve bunun sadece kötü bir kabus olduğunu söyleyin" dedi.