BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.503,64
HABER /  DÜNYA

Avrupa Birliği'inde İngiltere alarmı acil eylem planını geçtiler

İNGİLTERE'nin Avrupa Birliği'nden çıkışının öngören Brexit konusunda anlaşmaya varılamaması AB'yi acil önlemler almaya zorladı. AB, İngiltere'nin birlikten anlaşma olmadan ayrılmasına yönelik acil durum planını uygulamaya koydu.

Abone ol

İNGİLTERE'de Theresa May hükümetini zora sokan Brexit anlaşmasında Avrupa Birliği'nden kritik bir adım geldi.

AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, İngiltere'yle Brexit sürecinde anlaşmasız ayrılık yaşanması durumunda belirli sektörlere yönelik tedbirleri içeren acil durum eylem planının uygulanmaya başlandığı bildirildi.

14 ALANDA HASAR OLUŞACAK
İngiltere'nin AB'den 100 gün içerisinde ayrılacağı belirtilen açıklamada, planın anlaşmasız ayrılık durumunda finansal hizmetler, hava ulaşımı, taşımacılık ve gümrük gibi 14 alanda yaşanacak "hasarı" sınırlandırmaya yönelik geçici tedbirleri içerdiği kaydedildi.

FİNANS KURUMALARINA ŞARTLI İZİN
Açıklamada, finansal işlemleri kesintiye uğratmamak amacıyla AB'nin İngiltere'de bulunan finans kurumlarına 12 ay için geçici ve şartlı izin verileceği belirtildi.

KARA VE HAVA YOLLARI TAŞIMACILIĞI
İngiliz hava yollarına Avrupa'daki uçuşlarına bir yıl devam etme imkanı sağlanacağı kaydedilen açıklamada, kara taşımacılığının da faaliyetlerini bir süre sürdürme imkanı verileceği bildirildi.

Açıklamada, ayrılık sonrasında AB ve İngiltere vatandaşlarının sahip olduğu hakların ise karşılıklı olmak şartıyla devam edeceğine işaret edildi.