BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.306,52
HABER /  DÜNYA

Avrupa Birliği İran'a 'Hayır' dedi!

İran'ın nükleer tesislerini gezdirmek için Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelere yaptığı davet Avrupa Birliği'nce kabul edilmedi.

Abone ol

İran'ın nükleer tesislerini gezdirmek için Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelere yaptığı davet Avrupa Birliği'nce kabul edilmedi. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, AB'nin, İran'ın nükleer tesislerini ziyaret davetini reddedeceğini söyledi.

Ashton, AB Dönem Başkanı Macaristan'ın Dışişleri Bakanı Janos Martonyi ile görüşmesinden sonra Reuters'a yaptığı açıklamada, nükleer tesisleri teftiş etmenin Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun (UAEA) görevi olduğunu belirterek, "İran'ın UAEK'nın ülkeye giderek çalışmalarını sürdürmesini temin edeceğini umuyorum" dedi.

AB Yüksek Temsilcisi, kendilerine yapılanın olumsuz bir davet olmamakla birlikte tesisleri gezmenin kendi işleri olmadığını düşündüğünü ifade etti. İran, nükleer tesislerini gezmeleri için Rusya, Çin, AB ve bu ülkelerin Arap ve gelişmekte olan ülkeler arasındaki müttefikleri için davet mektubu göndermişti. İran'ın UAEK nezdindeki daimi temsilcisi Ali Asker Sultaniye, ziyaretin 15 ve 16 Ocakta yapılabileceğini söylemişti.