BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,62
HABER /  GÜNCEL

Avrasya Tüneli güzergahı Göztepe - Kazlıçeşme 15 dakika!

Avrasya Tüneli güzergahı, Avrasya Tüneli giriş ve çıkış nerede olacak, Avrasya Tüneli geçiş ücreti Erdoğan son dakika detayları açıkladı.

Abone ol

Avrasya Tüneli geçiş güzergahı. Göztepe ve Kazlıçeşme arasını 15 dakikaya indiricek olan Avrasya Tüneli'nin geçiş güzergahı belli oldu. Avrasya Tüneli 21 Aralık'tan itibaren kullanılacak.

İstanbul'da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli, toplam 14,6 kilometrelik bir güzergahı kapsıyor. Güzergahta yolculuk süresi 100 dakikadan 15 dakikaya kadar inecek.

Avrasya Tüneli'nde hız sınırı 70 km olacak. Tünelin güzergahını merak eden vatandaşların güzergaha bağlı olarak merak ettiği diğer bir soru da “Avrasya Tünel girişi nereden yapılacak?” oldu. Asya kıtasından giriş Harem Üsküdar tarafından olacak; Avrupa kıtasından giriş ise Çatladıkapı Fatih tarafından.

AVRASYA TÜNELİ GEÇİŞ ÜCRETİ

1 milyar 245 milyon 121 bin 188 ABD dolarlık Avrasya Tüneli’ni tamamlayacak firmalar, tüneli 24 yıl 5 ay boyunca işletecek. Avrasya Tüneli geçiş ücretinde dolar kuru baz alınacak.Tünelden araç geçiş ücretleri açılış yılında 15 TL olacak. Araç geçiş ücreti alınacak olan Avrasya Tüneli’nde otomobil içindeki yolcular için her iki yönde de ücret ödenmeyecek. Başlangıçta 120 bin ile 130 bin aracın geçmesi beklenen Avrasya Tüneli’nin, iki gidiş ve iki geliş yolunda hem HGS hem OGS ile geçiş yapılabilecek. Ayrıca bir nakit gişesi bulunmayacak, araçtaki yolcular için ayrıca ödeme yapılmayacak.

AVRASYA TÜNELİ ÖZELLİKLERİ BİR İLK OLACAK

Avrasya Tüneli, sahip olduğu ileri teknoloji ile bu güzergahta güvenli ve konforlu yolculuk imkânı sağlıyor. Modern aydınlatma, yüksek kapasiteli havalandırma ve yolun düşük eğime sahip olması gibi özellikler, yolculuk konforunu artırıyor.

İki katlı olarak inşa edilen Avrasya Tüneli’nin günde 100 binden fazla araç tarafından kullanılması bekleniyor. İki katlı olarak inşa edilmesi, yol güvenliğine sağladığı katkı sayesinde sürüş konforunu da olumlu yönde etkiliyor. Her katta 2 şeritten tek yönlü geçiş sağlanıyor. Sis, buzlanma gibi olumsuz hava koşullarında da kesintisiz yolculuk yapılabiliyor.

HAVAALANLARI ARASINDA EN HIZLI ULAŞIM

Avrasya Tüneli, İstanbul’daki mevcut havaalanları arasında en hızlı ulaşım olanağı sunuyor. Trafik yoğunluğunun azalmasıyla egzoz emisyon oranı azalıyor. Tarihi yarımadanın doğusunda kayda değer oranda trafik azalması sağlanıyor.

Avrasya Tüneli tüm aşamalarında İstanbul’un siluetine zarar verilmeyecek şekilde geliştirildi.. İç mimarisinde uygulanan aydınlatma teknikleri ve tünel girişlerinde geleneksel Türk mimarisinden gelen motiflerle İstanbul’un kimliğini yansıtıyor.