BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.441,09
HABER /  GÜNCEL

Avrasya tüneli anketi için Sözcü yazarından tuhaf iddia

Avrasya tüneli anketi tüm hızıyla sürerken Sözcü yazarı Can Ataklı'dan tuhaf bir iddia geldi.

Abone ol

Avrasya tüneli anketi sosyal medyanın gündemine oturdu. Sözcü yazarı Can Ataklı, anketin İstanbul'a yapılan üçüncü havaalanına Tayyip Erdoğan’ın adını verme planının bir parçası olduğunu iddia etti.

 20 Aralık'ta açılacak olan tünel için Ulaştırma Bakanlığı'nın başlattığı ankete ilgi büyük oldu.

Atatürk ve Abdülhamit Han isimleri öne çıkarken, Sözcü yazarı Can Ataklı, tartışmalara "İktidarın isim tuzağına dikkat" başlıklı yazısıyla katıldı.

"AMAÇ ATATÜRKÇÜ KESİMLERİ TAHRİK ETMEK"

Atatürk ismi için oy verenlerin sahte olduğunu savunan yazar, amacı ise "İsim kampanyalan adı altında toplumu hareket geçirmek, Atatürkçü kesimleri tahrik etmek, ellerindeki tüm gücü kullanarak Atatürk adını geride bıraktırmak." olarak açıklıyor.

"Olur olmaz her şeye Atatürk adını vermeye kalkmak da bir tür ilkellik değil midir?" diyen soran Ataklı, bu tür yarışmaların Atatürk’e karşı büyük bir kesim olduğu algısına neden olduğu görüşünde.

ERDOĞAN İDDİASI

Avrasya tüneli adının güzel olduğunu düşünen yazar, yazısında tuhaf iddiaya böyle yer veriyor:

"Bunun yerine isim arama telaşı bana kalırsa üçüncü havaalanına Tayyip Erdoğan’ın adını verme planının bir parçası.
Korkarım anket sonunda Avrasya Tüneli için Atatürk’ün adı birinci çıktıktan sonra aynı Ulaştırma Bakanlığı bu kez üçüncü havaalanı için de resmi bir anket başlatacaktır. İşte o zaman Tayyip Erdoğan adı gündeme gelecek ve devletin bütün gücü kullanılarak anketten Tayyip Erdoğan adının çıkması sağlanacaktır. Ulaştırma Bakanlığı da “Halk istedi Atatürk tüneli dedik, şimdi de halk istiyor Erdoğan havaalanı adını koyacağız” diyecektir."

AVRASYA TÜNELİ İSİM ANKETİ - TIKLA KATIL