BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.295,47
HABER /  MEDYA

Avni Özgürel: Seçim Öcalan'ı güçlendirdi

Gazeteci Yazar Avni Özgürel katıldığı televizyon programında seçim sonuçlarını değerlendirdi. Özgürel seçim sonuşlarının Öcalan'ı güçlendirdiğini iddia etti.

Abone ol

Ünlü Gazeteci yazar Avni Özgürel CNN Türk ekranlarında Saynur Tezel Özgentürk'ün sorularını yanıtladı.

1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendiren Özgürel ilginç bir tesbitte bulunarak seçim sonuçlarının Öcalan'ı güçlendirdiğini söyledi.

CNN Türk'ün öğleden sonraki 15.00 bültenine konuk olarak katılan Gazeteci Avni Özgürel gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte özgürel o açıklamaları:

SEÇİM SONUÇLARI ÖCALAN'I GÜÇLENDİRDİ

Seçim sonuçlarının Öcalan'ı güçlendirdiğini düşünüyorum. Terörle mücadele dediğimiz esas şiddetle mücadeledir. Esas Kandil'in değerlendirmesi gereken şey Doğu'da ve Güneydoğu'da HDP'nin oylarında yaşanan düşüştür.

İNSANLAR HDP'DEN GERİ ADIM ATTI

İstanbul’da hadi emanet oylar geri alındı. Bırakın bunları.. Doğu’da ve Güneydoğu’da büyük düşüş yaşandı. İnsanlar yüzde yüz oy verdikleri bir partiden geri adım atıldı.

KÜRTLER BU DURUMDAN MEMNUN DEĞİL

İnsanların evlerinin önüne hendekler kazıldı, Kapılarınızı açık tutacaksınız denildi, mahalleler boşaldı. Kürt halkının bundan memnun olduğunu söyleyebilir misiniz?

GÜNEYDOĞU YAŞANAMAZ HALE GELDİ

Güneydoğu yaşanamaz hale geldi. Şehir yapılanması diye bir şey ortaya çıkardılar, Frankenstein’ın yarattığı canavar gibi şimdi kendileri de kontrol edemiyorlar.

AK PARTİ'NİN ELİNDE 2 ANAYASA TASLAĞI VAR

Başkanlı konusunu da değerlendiren Özgürel; Anayasa ihtiyacını ortadan kaldırmak veya bundan uzak tutmak bana göre yapılabilecek en büyük hatadır.

AK Parti’nin elinde iki Anayasa taslağı var. Bunlardan biri başkanlık sistemine göre dizayn edilmiş, diğeri de parlementer sisteme göre dizayn edilmiş.
AK Parti geçtiğimiz dönemde bunların ikisini de diğer partilere sunmaya hazırdı. Gürsel Tekin’in 60 maddede anlaştık dediği maddeler incir çekirdeğini doldurmayacak maddelerdi.

SADECE BAŞKANLIĞA TAKILIP ANAYASA UNUTULMAMALI

Tükiye’nin bu kadar uzun ve gereksiz bir Anayasa’ya ihtiyacı yok. Türkiye’nin daha özgürlükçü daha adil bir Anayasa’ya ihtiyacı var. Önümüzdeki dönemde sadece başkanlık sistemine takılıp kalmamalı...'' dedi.