BIST 9.555
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.485,85
HABER /  GÜNCEL

Avni Aker'de büyük skandal

Trabzonspor ile Gaziantepspor karşı karşıya gelirken; kırmızı siyahlı kulüp kural ihlalinde bulundu.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor Trabzon deplasmanındaki mücadelede karşılaşmada 4 dakika boyunca 7 yabancı oyuncuyu sahada tutarak kural hatası yaptı.

61. ve 65. dakikalar arasında 7 yabancıyla karşılaşmayı sürdüren Gaziantepspor kural ihlali yaptı. Gaziantepspor'un yabancı futbolcularından Karcemarskas, Ivan de Souza, Dany Nounkeu, Gilles Binya, Marek Sapara ve Ivelin Popov; Trabzonspor karşısına ilk 11'de sahaya çıktı. Mücadelenin 61. dakikasında Cenk Tosun'un yerine İsmael Sosa dahil oldu ve Avni Aker'de Gaziantespor 7 yabancı ile oynamaya başladı. Teknik direktör Hikmet Karaman, 65. dakikada Popov'un yerine Turgut Doğan Şahin'i oyuna aldı ve yabancı sayısı 6'ya düştü. Gaziantepspor 4 dakika 7 yabancı ile oynadı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

TFF, bu maçla ilgili kararını verirken hakem raporlarını değerlendirecek. Ancak Gaziantepspor "Bir takım saha içinde en fazla 6 yabancı ile oynayabilir" kuralını ihlal ettiği için hükmen yenik sayılacak.  Kural gereği, hükmen  kazanan takım 3'ten fazla gol atmışsa attığı gol geçerli sayılıyor. İhlali yapan takımın attığı gol ise siliniyor. Bu durumda maç sonucu 4-1 yerine 4-0 Trabzonspor lehine tescillenecek.