BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Avea Hatay'ı Suriye'ye mi bağladı?

Türkiye'nin coğrafi olarak en güneyinde bulunan Hatay'a bağlı Yayladağı ilçesinde Avea'nın Suriye sınırları üzerinden ücretlendirmesi vatandaşları çileden çıkarttı

Abone ol

Türkiye'nin coğrafi olarak en güneyinde bulunan Hatay'a bağlı Yayladağı ilçesinde Avea'nın Suriye sınırları üzerinden ücretlendirmesi vatandaşları çileden çıkarttı. Hataylılar, illerinin Suriye sınırları içerisinde gösterilmesine tepki gösterdi.

Türkiye'nin güneyinde bulanan Hatay'a bağlı ilçe Yayladağı ilçesi Türkiye'nin 36'ncı paraleline yakın bir ilçedir. İstanbul'da yaşayan Fatma İlhan, memleketi Hatay'a gittikten sonra Avea'nın Suriye üzerinden fatura kestiğini görünce şok oldu. İlhan, Tüketici Platformu Sikayetvar.com'a gönderdiği mesaj ile Hatay'ın Türkiye sınırları dışında gösterilmesine tepki gösterdi.

Vatandaşlar Tepkili

1939 yılında Türkiye Cumhuriyeti'ne katılan Hatay'ın Avea tarafından Suriye sınırları içerisinde gösterilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Hatay'a bağlı Yayladağı ilçesi sınırlarına girildiğinde Avea'nın "Suriye'ye Hoş Geldiniz" mesajı gönderdiğini ileri süren Fatma İlhan, şikayetinde şunları anlattı:

"Yıllardır İstanbul'dan Yayladağı'na seyahat ediyorum. Yayladağı'na girdiğimizde 'Suriye'ye hoş geldiniz' diye bir mesaj aldım. Daha önceden gittiğimde de hep bu tür mesajlar aldığım için üstünde durmadım. Ay sonunda 245 TL fatura gelince şok oldum. Hemen Ümraniye'deki bir Avea şubesine başvurup bilgilendirmelerini istedim. Ne sorsam 'Biz bilmiyoruz' dediler. Sonra müşteri hizmetlerini aradım.Yetkili bana 23.10. 2010 – 22.11. 2010 tarihleri arasında yurtdışında olduğumu ve oradan Türkiye ile görüşme yaptığımı söyledi.Ayrıntılı fatura istedim.Faturada, Hatay'dayken Ankara'daki kardeşimle yaptığım görüşmelerin yurtdışı üzerinden ücretlendirildiğini fark ettim.Tekrar müşteri hizmetlerini aradığımda ve yurtdışında olmadığımı söylediğimde bu defa bana aradığım kardeşimin yurtdışında olabileceğini(ki pasaportu yok) söyledi."

İtiraz ettikten sonra durumu tekrar incelemeye aldırttığını kaydeden İlhan, "Bana telefonumun şebeke ayarının otomatikte olduğunu ve manuele almam gerektiğini söyledi. Ama Avea bunun için hiçbir uyarı yapmamıştı. En azından Suriye üzerinden ücretlendirme yapıldığını bildirmeliydi. Arkadaşlarımın ayarlarını da kontrol ettim ve onların da ayarları benimki gibi otomatikteydi.Ayrıca artık telefon çok yaygınlaştı.Okuma yazması olmayan insanlar bile telefon kullanabiliyor.Açık bir uyarı yapılmalıydı" dedi.