BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Avcılar’da tarihe yolculuk sürüyor

Küçükçekmece Gölü kıyılarında, 2 yıldan beri bilimadamları tarafından bulunan, tarihi kalıntılarla İstanbul'un tarihinde yeni bir sayfa açılabilir.

Abone ol

Avcılar’ın Küçükçekmece Gölü kıyılarında 2 yıldan beri 40 bilim adamı tarafından keşfi yapılan ve bulunan tarihi kalıntılarla İstanbul’un bilinen tarihinde yeni bir sayfa açacak olan çalışmalara yeniden başlandı.

ANTİK BATHONEA KENTİ

Kocaeli Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Şengül Aydıngün başkanlığında yürütülen İstanbul Tarih Öncesi Çağlar Araştırmaları, yaz sezonuna girdiğim şu günlerde yeniden hızlandı. Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ve Küçükçekmece Belediyesi’nin destekleriyle Küçükçekmece Gölünün Avcılar kıyılarında geçen yıl yapılan yüzey araştırmalarında antik Bathonea kentinin izlerine ulaşılmıştı.

40 BİLİM ADAMI KATILIYOR

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci’nin destekleri ve bilim heyetinin özverili çalışmaları neticesinde İstanbul’un tarihine ışık tutacak bulguların elde edildiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Şengül Aydıngün, bu yılki kazılara dokuz ülkeden arkeolog, jeolog, mimar, sanat tarihçisi, sualtı araştırmacıları gibi disiplinlerden 40 kadar uzman ve öğrencinin de katılacağını ifade etti.