BIST 9.095
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,75
HABER /  GÜNCEL

Avcılar-Beylikdüzü yolu bitiyor!

Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattı tamamlanma aşamasına geldi.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Avcılar'da D-100 üzerinden İstanbul Üniversitesi (İÜ) önüne geçmek için sadece metrobüse hizmet eden çelik üst geçidin kaldırılarak alt geçit haline getirildiği, böylece üst geçidin ayaklarının bulunduğu alanın da yola şerit olarak kazandırılacağı belirtildi.

Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattının açılması için son aşama olan bu işlemin hafta sonunda bitmesinin planlandığı, trafikte yaşanan sıkıntının da ilave şeritlerle rahatlamasının sağlanacağı kaydedildi. Köprünün kaldırılması aşamasında, çalışma güvenliği amacıyla D-100'den birer şeridin geçici olarak alındığı bildirildi.

METROBÜS YOLUNDA SON 5 GÜN

Yaklaşık 5 gün sürecek çalışma bittiğinde D-100'deki daralmanın sona ereceği ve trafiğin normale döneceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Aynı yerde sürdürülen çalışmalar kapsamında ayrıca, Avcılar metrobüs istasyonunda İÜ önünde ilk ve son durak olarak hizmet veren metrobüs istasyonu, dün akşamdan itibaren Avcılar ana durak olarak D-100 karayolu ortasında diğer duraklar gibi hizmet vermeye başladı. D-100 metrobüs güzergahı üzerinde olan Avcılar metrobüs istasyonu 8 metre genişliğinde, metrobüs yolu da 2 şerit olarak düzenlendi. Böylece, metrobüs Avcılar istasyonuna uğradıktan sonra Beylikdüzü yönüne direkt olarak devam edebileceği gibi, D-100'ün altından yapımı tamamlanmış olan metrobüs alt geçidi ile üniversite önündeki dönüş alanına veya garaj alanına da devam edebilecek. İnşaat çalışmaları tamamlandığında üniversite önündeki alan meydan olarak düzenlenecek.''

Alınan bilgiye göre, Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattı ve Kuzey Güney Yan Yollar Uygulama Projesi'nde tamamlanma aşamasına gelindi. Söz konusu hat, Avcılar-Söğütlüçeşme metrobüs hattı, Çatalca, Silivri, Hadımköy ve diğer iç noktalardaki özel halk otobüsleri, İETT otobüsleri, minibüs hatları gibi toplu ulaşım hatları ve ayrıca, planlaması yapılan Bakırköy-Beylikdüzü metro hattı ile entegre olacak şekilde tasarlandı.

Yapımı bir yıldır devam eden Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattı devreye girdikten sonra 35 adet yeni otobüs sisteme dahil olacak. Avcılar-Beylikdüzü arasında ortalama günlük 175 bin yolcu bekleniyor.

Hat açıldıktan sonra Avcılar-Söğütlüçeşme metrobüs hattı işletmesi, oluşacak duruma göre yeniden düzenlenecek.