BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.427,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Avanoslular doğal gaz ile tanıştı

Nevşehir'in Avanos ilçesinde yaşayan vatanadaşlar, yapılan çalışmaların ardınan doğal gaz kullanma imkanına kavuştular.

Abone ol

Isınma, sıcak su ve pişirme ihtiyaçlarından kaynaklanan masrafların azalmasını sağlamanın en temiz, en doğal ve en konforlu yolu olan doğal gaz artık Nevşehir'in Avanos ilçesinde de kullanılabilecek.

Nevşehir'de daha temiz bir çevre ve daha konforlu bir hayat için hizmet veren Kapadokya Doğal Gaz, 29 Eylül tarihinde Avanos'ta doğal gaz arzını sağlamasının ardından Kapadokya AVM karşısında gerçekleştirdiği 'Gaz Yakma Töreni'yle Avanosluları çağdaş enerji doğal gazla tanıştırdı.

Törende bir konuşma yapan Faruk Özaltın, Avanosluların daha temiz, konforlu, ekonomik ve kesintisiz bir enerjiye kavuştuklarını söyledi. Avanos'ta yeni bir dönemin başladığına dikkat çeken Özaltın "Bu yeni dönemi başlatan doğal gaz, üreten insanın sırtındaki yükün hafifletilmesinden ısınma, yemek pişirme gibi temel ihtiyaçların giderilmesine kadar birçok alanda toplumsal hayata maddi manevi büyük katkılar yapıyor. Biz de bu sürecin, bu katkının bir parçası olduğumuz için ayrıca mutluluk duyuyoruz" dedi.

Avanos Belediye Başkanı Mustafa Körükçü ise yaptığı konuşmada, tüm Avanosluların en kısa zamanda doğal gaz kullanmaya başlamasını sağlamak için altyapı çalışmalarının tamamlandığını; Avanos'un daha temiz, çağdaş ve yaşanılır bir kent olması için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti.

Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman ise, törende yaptığı konuşmada Avanos'ta gerçekleştirdikleri yatırımlardan dolayı Kapadokya Gaz A.Ş yetkililerine teşekkür etti. Tüm Avanos halkını doğalgaz kullanmaya davet eden Kaymakam Duman, doğal gaz kullanımının Avanoslu ev hanımlarına büyük kolaylıklar sağlayacağına vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, Belediye Başkanı Mustafa Körükçü ve Kapadokya Doğal Gaz A.Ş Faruk Özaltın, doğal gaz ateşini birlikte yaktılar.