BIST 9.072
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.326,17
HABER /  GÜNCEL

AUZEF sonuçları OYS sınav sonuç sorgulama sayfası-2018 Aralık

9-10 Aralık'ta yapılan AUZEF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu binlerce öğrencinin gündeminde. istanbul Üniversite tarafından açıktan okuyan öğrenciler için yapılan AUZEF vize sınavı sonuçları en geç 1 hafta içinde AUZEF OYS ekranından TC numarası ile sorgulanacak.

Abone ol

AUZEF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu İstanbul Üniversitesi'nde açıktan okuyan öğrencilerin gündeminde. 9-10 Aralık tarihinde 2 oturumla yapılan AUZEF vize sınavı sonuçları en geç 1 hafta içinde aralık ayı bitmeden açıklanacak. AUZEF sınav sonuçları TC numarası ile sorgulanacak. 

AUZEF SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK:AUZEF vize sınavı 8-9 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilmektedir. Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağıyla ilgili henüz İstanbul Üniversitesi bir açıklama yapmadı ama sonuçlar netleşince haber sitemizde yer alacaktır.

AUZEF SINAV SORU VE CEVAPLARI YAYINLANDI MI: 8-9 Aralık tarihinde gerçekleşmiş olan AUZEF sınav soru ve cevapları bir iki gün içerisinde yayınlanması bekleniyor. Soru ve cevaplara http://auzef.istanbul.edu.tr/ adresinden öğrenci numaranızı girerek ulaşabilirsiniz.

AUZEF DERS GEÇME NOTLARI: Açık ve uzaktan öğretim programlarındaki derslerin, çoktan seçmeli test olarak merkezi usulle yapılan sınavlarının değerlendirmesinde sadece öğrenci cevap kağıtları dikkate alınır. Bir derse ait sınavlar ve diğer tüm etkinlikler 100 puan üzerinden değerlendirilir. Açık ve uzaktan öğretim programlarındaki tüm derslerde, bir ders için Ham Başarı Puanı hesaplanırken yarıyıl/yıl içi etkinliklerin etkisi en fazla %40, yarıyıl/yıl sonu sınavının etkisi ise en az %60 ağırlık katsayısı alınarak ortalama puan hesaplanır. Uzaktan öğretim programlarında, Ders Ham Başarı Puanı hesaplanırken derse devam ile ilgili durum, yarıyıl/yıl içi etkinlik puanına %20 ağırlık katsayısı ile etki eder. Sadece bir ara sınavın yapıldığı uzaktan öğretim programlarında yarıyıl/yıl içi etkinliklerin puanı hesaplanırken derse devam durumunun etkisi %20; ara sınavın etkisi %80’dir. Derslerin ham başarı puanları aşağıdaki şekilde hesaplanır:

Uzaktan öğretim programlarındaki derslerde; [(Derse Devam Puanı) x 0,20 + (Ara Sınav Puanı) x 0,80] x 0,40 + (Dönem Sonu Sınav Puanı) x 0,60 Açık öğretim programlarındaki derslerde; (Ara Sınav Puanı) x 0,40 + (Dönem Sonu Sınav Puanı) x 0,60. Açık öğretim programlarındaki derslerin çoktan seçmeli test yöntemi ile yapılan sınavlarında beş şıklı olarak hazırlanan her bir test için doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak test ham puanı hesaplanır. Uzaktan öğretim programlarındaki derslerin çoktan seçmeli test yöntemi ile yapılan sınavlarında ders ham puanı hesaplanırken yanlış cevaplar dikkate alınmaz; her bir doğru cevap sayısı ile soru puanı çarpılarak test ham puanı oluşturulur.