BIST 9.048
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,97
HABER /  GÜNCEL

Audi'nin A3 Sprotback'ı kapışılıyor

Türkiye, Audi A3 Sportback'e hayran kaldı. Araç, kapış kapış satılır oldu. Sabah'ın otomobil yazarı Şelale Kadak, araç hakkında aydınlattıcı bilgi verdi..

Abone ol Sabah'ın otomobil editörü Şelale Kadak, A3 Spotback'ı başlıklı yazısında tanıttı.

Yazı: Şelale Kadak
Kaynak:


A3 Sportback adeta kapışılıyor. Genel Müdür Bilaloğlu, 'Almanya'dan bu model için ek üretim istedik' diyor.

Doğuş Otomotiv Audi ve Porsche Genel Müdürü olan Ali Bilaloğlu, yurtdışından ülkemize transfer olan Türk yönetici kimliğiyle ön plana çıkıyor. Önce Almanya'da çalışan Bilaloğlu, daha sonra Dubai'de Audi'nin Bölge Sorumlusu olmasının ardından son 1 yıldır Doğuş Otomotiv'de görev yapıyor.

HEDEF LİDERLİK
Audi'nin Türkiye'deki araç parkı geçen yıl satılan 4 bin otomobilin ardından 25 bine ulaşmış durumda. Bilaloğlu, 'Geçen yıl Ocak-Kasım döneminde lüks sınıftaı liderdik, bu yıl ise hedefimiz yılı lider bitirmek' diyor. Geçen yıl Audi'nin ürün gamındaki A4'ün ve A6'nın yenilenmeden önceki son yılıydı ve o nedenle firma başarılı kampanyalar yaparak satışlarını artırdı. Gelelim bu yıl pazarda tabiri caizse kapışılan Audi modeline. Fiyatı yaklaşık 26 bin 690 Euro 41 bin Euro arasında değişen A3 Sportback en talep edilen model olarak dikkat çekiyor. Bilaloğlu, şu ana kadar 388 adet 3 kapılı A3, 409 adet ise 5 kapılı A3 Sportback sattıklarını belirterek, şu anda Sportback bekleyenlerin sayısının hızla arttığını söyledi. Bu nedenle Almanya'dan Türkiye'ye özel ek üretim yapması talebinde bulunulmuş. Üretilen araçların gelmesiyle satışlar daha da artacak. Doğuş Otomotiv, gerçek bir otomobil tutkunu olan Ferit Şahenk öncülüğünde bu yılı Satış Sonrası Yılı ilan etmişti. Audi de hiç gecikmeden kendi payına düşeni yaparak 'Serviste Prestijin 7 Prensibini' ilan etti. 7 prensipte Audi ciddi anlamda müşteriye 'söz' veriyor. 7 prensipte, örneğin, "Audi'nizi periyodik bakıma almak için 5 işgününü aşan bir randevu verirsek, beşinci günden sonra size ücretsiz otomobil tahsis ederiz" deniyor.