BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,60
HABER /  DÜNYA

ATV'nin Menderes dizisi fiyasko çıktı

Ben Onu Çok Sevdim, eski bir Başbakan'ı bugünkü Başbakan'ın gözleriyle seyirciye anlatarak şimdiye kadar çekilmiş en "yandaş" dizi ünvanına göz kırptı ve günün televizyoncusu oldu.

Abone ol

İNTERNET HABER - Sezonun en merak edilen işlerinden olan Ben Onu Çok Sevdim adlı dizi dün akşam ATV ekranlarında seyirciyle buluştu.

Adnan Menderes
'in hayatını konu alan dizinin başrolünde Mehmet Aslantuğ rol alırken projenin altında Pana Film'in imzası var.

Medya sitesi diziyi masaya yatırdı. Mehmet Aslantuğ vasat oyunculuğu ile sınıfta kalırken, senaryosu objektiflikten çok uzak olan yapım "şimdiye kadar çekilmiş en yandaş dizi olmaya aday" gösterildi.

İşte Gazeteciler.com'daki diziyle ilgili eleştiriler;

MEHMET ASLANTUĞ HEP VASAT YİNE VASAT!

Diziyi tek bir bölümle kritik etmek için belki erken olabilir ama bir kaç nokta var ki ilk bölümden göze battığını söylemeden geçemeyeceğiz. Öncelikle Mehmet Aslantuğ'un bütün kariyerine damga vurmuş olan vasat oyunculuk burada da devam ediyor. Menderes karakterine hayat vermek için nasıl bir hazırlık ve alt yapı çalışması yaptığını bilmiyoruz ama ilk bölümde izlediğimiz oyunculuk Aslantuğ'un önceki dizilerinde canlandırdığı karakterlerle neredeyse aynı. Yani Aslantuğ'un oyunculuğunda Menderes karakterine ait özel bir şey göremedik ilk bölümde.

TARİHİ DEĞİL GÜNCEL SANAT DEĞİL PROPAGANDA

Dizinin bir diğer ve esas sorunu ise projenin Menderes ile kurduğu bağın hayli siyasi ve tarafgir bir tutum içermesi. Kurtlar Vadisi'nden tanıdığımız Pana Film bu projede Menderes karşısında doğru bir mesafede duramamış. Tarihi bir karakteri tümüyle sahiplenen, idealize eden, zaaflarını ve kusurlarını görmezden gelen bir bakış açısıyla iyi sinema yapılamayacağı gibi iyi dizi de yapılamaz. Ben Onu Çok Sevdim bu anlamda ciddi sorunlar taşıyor. Yer yer propaganda düzeyine varan bir Menderes sunumu yapan dizi bu anlamda sanat ile PR arasındaki o koca farkı ıskalamış oluyor.

MENDERES DEĞİL ERDOĞAN'IN ANLATTIĞI MENDERES

AKP ve Başbakan Erdoğan'ın Menderes ve Demokrat Parti geleneğini tarihi miras olarak sahiplenmesi ve yayıncı kuruluş ATV'nin iktidarla olan bağı düşünüldüğünde ortaya çıkan tablo daha da ilginçleşiyor. Ben Onu Çok Sevdim, iktidar partisi ve medyasının bugün topluma anlattığı Menderes ve Demokrat Parti profilini bilimsel bir gerçek gibi ekrana taşıyor. Seyirciye bir kahramanlık destanı anlatıyor. Üstelik bunu bir tarih kavrayışı olarak değil değil hayli güncel bir politik tutumun gereği olarak yapıyor. Yani 1950'ler 60'lar değil bugünkü siyasal kimlikler üzerinden bir pozisyon alıyor.

Pana Film'in en politize olmuş işleri arasına giren Ben Onu Çok Sevdim, eski bir Başbakan'ı bugünkü Başbakan'ın gözleriyle seyirciye anlatarak şimdiye kadar çekilmiş en "yandaş" dizi ünvanına göz kırptı ve günün televizyoncusu oldu.