BIST 9.583
DOLAR 32,50
EURO 34,62
ALTIN 2.481,82
HABER /  GÜNCEL

ATO son durum Osman Gökçek adaylığını açıkladı

ANKARA Ticaret Odası'ndan son dakika haberler gelmeye devam ediyor. Yönetim kurulu istifası sonrasında Melik Gökçek'in oğlu Osman Gökçek, Ankara Ticaret Odası Başkan adaylığını açıkladı.

Abone ol

ANKARA Ticaret Odası'nda (ATO) 8 yönetim kurulu ve 5 yedek yönetim kurulu üyesinin istifasının ardından bugün yapılan ATO Meclis toplantısında da Başkan Salih Bezci de istifa etti. Bunun üzerine gözler Osman Gökçek'e çevrildi. 

Saat 14.00'de başlayan Meclis toplantısı, TOBB'un hazırlattığı 15 Temmuz Darbe girişimi videosuyla başladı. Ardından Bezci istifa ettiğini duyurdu. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun İstanbul'da Başbakan Yıldırım ile birlikte olması nedeniyle katılmadığı meclis toplantısına Sinan Aygün'ün gittiği öğrenildi.

ANKARA'YI KARIŞTIRAN İDDİA BEZCİ İSTİFA ETTİ

Ankara kulislerinde konuşulan senaryoya göre Başkan Salih Bezci kendi istifa etmediği sürece o koltuktan indirilemiyor. Ancak Bezci'nin baskıya daha fazla dayanamayarak istifa ettiği iddia ediliyor.

BEZCİ BUGÜN İSTİFA ETTİ

Bezci, şu sözlerle istifasını açıkladı: "12 sene başkan yardımcısı, 5 sene başkanlık yaptım. Çok iyi şeyler yapmayla çalıştık. Yönetim kurulu başkanlığından bugün istifa ediyorum. Bundan sonra benim ağzımdan ATO aleyhine hiçbir söz çıkmayacak. Bu kurum aleyhinde de kimse konuşmasın. Birlik ve beraberlik içinde olalım. Yönetim kuruluna kim gelirse ben buna başarılar diliyorum. Allah onların yanında olsun. Hata ettiysek özür diliyorum, hakkınızı helal edin.”

OSMAN GÖKÇEK EN GÜÇLÜ ADAYDI

İşte bugün yapılacak toplantıda ATO Başkanı Salih Bezci'nin de istifa etmesi sonrasında yönetmelik gereği ATO Meclisi'nin 1 ay içinde yeni başkan ve yönetim kurulunu seçmesi gerekecek. Bu süreçte en güçlü adayın Osman Gökçek olduğu konuşulurken, "Bugünkü Meclis toplantısı Osman Gökçek'in katılacağı ilk toplantıydı. Bu toplantıya 8 asil ve 5 yedek üyenin istifasıyla Gökçek, büyük bir güç gösterisi yapmış oldu" yorumu yapılıyor.

ATO'NUN 125 BİN ÜYESİ VAR

1923 yılında 800 üye ile faaliyete başlayan Ankara Ticaret Odası'nın hali hazırda 125 bin üyesi bulunuyor. ATO, söz konusu üye sayısı itibari ile, İstanbul Ticadet Odası'ndan sonra, Türkiye'nin en büyük ikinci ticaret odası konumunda.