BIST 9.590
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.489,28
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

ATM'lere yeni düzenleme!

Türkiye'de bankalar ATM'ler de yeni işletim sistemine geçiyor.

Abone ol

Microsoft'un 8 Nisan'dan itibaren XP'ye destek vermeyeceğini açıklamasının ardında tüm dünyadaki ATM'lerde güvenlik endişesi ortaya çıktı.

NCR Türkiye Genel Müdürü Yalçın Orhon, Türkiye'de de bankaların yeni işletim sistemine geçme yönünde hazırlıklarına devam ettiğini belirterek, "Müşterilerimizin yüzde 30-40'ı hazırlıklarını yapıyor" dedi.

KULLANICILAR BÜYÜK RİSKLE KARŞI KARŞIYALAR

Türkiye'de bulunan 42 bin ATM'nin çoğu Windows XP sistemini kullanıyor. Microsoft'un bu kararından sonra Windows XP kullananların büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalacağını dile getiren Microsoft Türkiye Windows Pazarlama Grup Müdürü Onur Altıntaş, bu tehlike bölgesinin içinde ATM'lerin de bulunduğunu belirtti.

2 YILDIR SÖYLÜYORUZ

Altıntaş, 'ATM'lerin Windows'un güncel sürümlerine geçiş planlaması yapılması gerektiği bilgisini 2 yıldır söylüyoruz. Pek çok bankada bu konuda yol aldı. 8 Nisan 2014 itibarıyla ATM'lerin önemli bir kısmının XP'den güncel bir işletim sistemine geçmiş olacağını söyleyebiliriz' dedi. 

SİSTEMİN EN BÜYÜK GETİRİSİ GÜVENLİK 

Onur Altıntaş, yeni sistemin yararlarını şöyle anlattı, 'Geçişin ATM'ler için en büyük getirisi güvenlik yönünde olacaktır. Windows 8.1, zararlı yazılımları engelleyecek teknolojilerle donatıldı. Ayrıca sistemlerin yönetimini kolaylaştıran birçok yenilik var. Finansal kurumların risk almaması için, 8 Nisan 2014'te hâlâ Windows XP kullanan ATM'leri olacak kurumların bir an önce bu geçişi yapmalarını öneriyoruz.'