BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.281,90
HABER /  GÜNCEL

ATM'de işlem yaparken dikkatli olun

İstanbul Bilişim Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Fatih’te bir banka ATM’sine kredi kartı kopyalama aparatı ve kamera yerleştiren 3 kişiyi, taktıkları aletleri sökerken gözaltına aldı.

Abone ol

Polise yapılan bir ihbarda Fatih Kızılelma Caddesi üzerindeki bir banka ATM’sine bir cihaz yerleştirildiği belirtildi. Bunun üzerine harekete geçen Bilişim Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, belirtilen adresteki bankamatikte çalışma başlattı. Bankamatikte işi olan bir vatandaş gibi ATM’ye yaklaşan bir polis, kopyalama cihazı ve bir kameranın yerleştirildiğini tespit etti. Ekipler şüphelilerin yerleştirdikleri aletleri sökmeye gelmelerini bekledi. 3 kişi aletleri sökmeye geldiği sırada polis tarafından kıskıvrak yakaladı.

Şüpheliler polisin zamanında müdahalesi sayesinde yaklaşık 2 saat bankamatikte kalan aletlerin kopyaladığı kartları kullanamadan gözaltına alındı.

ALETLERİ SÖKME ANLARI KAMERALARA DA YANSIDI

Şüpheliler yerleştirdikleri cihazları sökme anları da güvenlik kameralarına da yansıdı. Polisin yaptığı incelemelerde, bankamatikten kart kopyalayan şüphelilerin daha çok işlek caddelere tercih ettikleri belirtildi. Özellikle turistlerin yoğun olduğu Sultanahmet ve çevresinde daha çok kart kopyalama olaylarına rastlandığı öğrenilirken, ATM'leri kullananların bazı tedbirleri almasının kopyalanmaya engel olabileceği de belirtildi.

ATM’DEN İŞLEM YAPARKEN DİKKATLİ OLUN

Polis yetkilileri, ATM’de işlem yaptırmadan önce kartın okutulduğu alanda bulunan yeşil aparatın elle kontrol edilmesini, eğer yerleştirilmiş bir cihaz varsa bunun kolayca yerinden çıkacağını belirtti. Ayrıca şifre yazarken tuşların üzerinin kapatılmasının kameradan şifre tespitine engel olacağı da dile getirildi. Bu sayede kartların kopyalanması halinde bile şüphelilerin alışveriş yapması zorlaşacak. Müşterilerin bankalarını arayarak günlük limit belirlemelerinin de kart kopyalanmasından doğacak zararları asgariye indireceği dile getirildi.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan şüphelilerden birinin çocuk olması nedeniyle Çocuk Şube'ye gönderilirken haklarında “Banka ve Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması"ndan işlem yapılan 2 şüpheli Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.