BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.307,42
HABER /  GÜNCEL

Atina'dan darbeci askerlerle ilgili flaş açıklama

Yunanistan Adalet Bakanı Kondonis, 15 Temmuz darbesinin ardından Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerin Türkiye'de işledikleri suçlar için yargılanabileceklerini söyledi.

Abone ol

YUNANİSTAN Adalet Bakanı Stavros Kondonis, 15 Temmuz darbesinden bir gün sonra Dedeağaç (Aleksandrupolis) şehrine kaçan darbeci 8 asker konusuna yeni bir boyut getirdi. Yunan Bakan Kontonis, 8 darbeci askerin Türkiye’de işledikleri suçlar için Yunanistan’da yargılanabilme olasılığını araştırdıklarını söyledi.

TÜRKİYE TALEPTE BULUNMALI: Kontonis, Atina’da düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin darbeci askerlerle ilgili sorularını yanıtladı. Yunan Ceza Kanununun 8. maddesi uyarınca darbeci askerlerin Yunanistan’da yargılanabileceğini söyleyen Kontonis, darbeci askerlerin Yunanistan’da yargılanabilmeleri için Türkiye’nin talepte bulunması gerektiğini belirtti.

YARGILAYABİLİR MİYİZ ARAŞTIRIYORUZ: Kontonis, “(Darbeci askerlerin) Ceza Kanununun 8. maddesi uyarınca dışarıda işledikleri suçlar için Yunanistan’da yargılanmaları olasılığını araştırıyoruz." ifadelerini kullandı.

İADE KONUSU TAMAMEN KAPANDI: Yunan hükümetinin olasılığı incelediğini kaydeden Kontonis, darbeci askerlerin Türkiye’ye iade edilip edilmeyeceğini ilişkin soru üzerine ise bu konunun Yunanistan Yüksek Mahkemesinin ret kararı ile nihai olarak kapandığını ve karara herkesin saygı duyduğunu söyledi. 

ÖCALAN FORMULÜ: Yunan avukat Yanis Vgoncas, “Thema” radyosundaki demecinde, son günlerde özellikle aşırı milliyetçi çevrelerde dolaşan bir iddiayı gündeme getirmişti. Vgonscas “8 asker için Öcalan tipi gelişmelerin yaşanması bir kabus senaryosudur. Böyle bir gelişmeye ihtimal vermiyorum” dedi. Hatırlanacağı üzere Abdullah Öcalan 1999’da Yunanistan’a gelmiş ve dönemin Yunan Hükümeti tarafından Kenya’daki Yunan Büyükelçiliği’ne gönderilmişti. Öcalan bir süre sonra Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilmişti.

Yunanistan'a kaçan 8 asker için Öcalan formülü!