BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.278,43
HABER /  GÜNCEL

Ateşe düşerek öldü devlet ceza kesti

Yazıcı’nın varislerine, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından neden olduğu orman yangınından kaynaklanan zararın karşılanması için 25 bin liralık ödeme emri gönderildi.

Abone ol

Köprübaşı ilçesi Beşköy Mahallesi’ndeki evinin önünde 27 Kasım 2013 tarihinde ateş yakan 67 yaşındaki Dursun Yazıcı, dengesini kaybederek ateşin içine düşünce hayatını kaybetti.

Ateşin çevreye yayılması üzerine ormanlık alan zarar gördü. Olayın üzerinden 10 ay geçtikten sonra Dursun Yazıcı’nın çocukları, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Sürmene Orman İşletme Müdürlüğü’nden gelen Ödeme Emri yazısıyla şoke oldu. Dursun Yazıcı’nın oğlu Cevdet Yazıcı adına gönderilen 16 Eylül 2014 tarihli yazıda, "27.11.2013 tarihinde İsmail oğlu 1946 doğumlu Dursun Yazıcı’ya orman yangınına sebebiyet verdiğinden 90/09 sayılı suç tutanağı tanzim edilmiştir. Yangınla ilgili Sürmene Cumhuriyet Başsavcılığı 22.05.2014 tarih ve 2014/261 sayılı kararıyla maktulun ölümü nedeniyle koğuşturmaya yer olmadığına dair karar vermiştir. Dursun Yazıcı orman yangınına sebep olduğundan bu yangın sonucu işletmemizin 25 bin 527 lira 50 kuruş zararı olmuştur. İdaremize verilen bu zararı rızaen ödemeniz, ödemediğiniz takdirde Dursun Yazıcı mirasçısı olarak hakkınızda tazminat (alacak) davası açılacaktır" ifadesi kullanıldı.Yazıda, cezanın 15 gün içinde işletmeye veya ilgili banka hesabına ödenmesi gerektiği de vurgulandı.


Dursun Yazıcı’nın oğlu Cevdet Yazıcı, cezayı ödeyecek maddi durumlarının olmadığını, kararın gözden geçirilmesi için ilgili yerlere başvuracaklarını söyledi. Dursun Yazıcı’nın çocukları Cevdet, İsmail ve Şemsettin Yazıcı’nın çobanlık ve günlük işlerde çalışarak geçimlerini sağladığını belirten CHP Köprübaşı ilçe Başkanı Muhammet Sancak da, aileye her türlü yardımı yapacaklarını ve bu haksızlığı önlemek için gerekli yerlere başvuracaklarını vurguladı.