BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.430,80
HABER /  GÜNCEL

Ateş sınırı aştı köylü bu anonsla şok oldu

Suriye sınırındaki köylerde huzur kalmadı. Savaş ateşi sınırı aşıp köylere yansıyor. Bugün bir köy bu sebeple boşaltılıyor.

Abone ol

SURİYE’deki çatışmalar Türkiye sınırına dayandı. Artık sınır köyleri de ateş çemberinde. Sıcak çatışmaların yansıdığı Mürşitpınar Köyü'nde bugün yapılan anonslar halkı şaşkına çevirdi. 

Urfa'nın Mürşitpınar köyünde cami ve askeri araçlardan vatandaşlara uyarı anonsları yapılarak ‘köylerinin boşaltılması’ istendiği bilgileri geliyor..

Suriye’nin Halep kentine bağlı Ayn El Arap bölgesinde muhalifler ile Esad’a bağlı askerlerin çatışma için hazırlıkta olduğu yönündeki bilgisi Mürşitpınar’da korku ve tedirginliğe yol açtı.

Mürşitpınar ile sınır hattına yakın köylerde cami ve askeri araçlarda uyarı anonsları yapılmaya başlandı. Vatandaşlar, anonslar üzerine köylerini boşaltmak için hazırlık yaptıkları öğrenildi.

CEYLANPINAR'DAN KAÇIŞ VAR

ceylanpinar.20121113162555.jpg
Ateş hattında kalan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde de çatışmalardan dolayı vatandaş ailesini otobüslerle Şanlıurfa, Mardin, Adıyaman gibi civar illere gönderiyor. Atılan bombalardan çok korktuklarını dile getiren vatandaşlar, Ceylanpınar’dan ayrılmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

ÇOCUKLAR UYUYAMAZ OLDU

Çocuklarıyla Şanlıurfa’ya gideceğini söyleyen bir kadın, bombaların sesinden dolayı çocuklarının etkilendiğini söyledi. İbrahim Halil Şeker ise şunları kaydetti: “Şarapnel parçalarının Ceylanpınar’a düşmesinden dolayı, çok ses olmasından dolayı, çocuklarının psikolojisin bozulması sebebiyle Ceylanpınar’ı terk ediyoruz.”

2 GÜNDE 10 ARAÇ GİTTİ

Otobüs işletme sahibi Ramazan Şıklı, çatışma sebebiyle insanların Ceylanpınar’ı terk ettiğini ve aşırı bir yoğunluk olduğunu kaydetti. Şıklı, “2 günden beri 10 tane araba gönderdik hala da göndermeye devam ediyoruz. Herkes terk etti gitti burayı. Çoluk çocuğumuz perişan.” diye konuştu.

Çocukları ile Adıyaman’a giden Esma Demir, içinde bulundukları durumu şu cümleyle özetledi: “Çocuklar için gidiyoruz. Çocukların psikolojileri altüst oldu.”