BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.434,12
HABER /  GÜNCEL

Atatürk’ün partisi olduğunu söyleyen CHP Atatürk’ü unuttu

TBMM'de Atatürk’ün resminin indirilmesi olayı unutulmadan CHP’de yeni bir şok yaşandı. CHP Antalya İl Başkanlığı Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 86. yıldönümü etkinliklerinde parti çelengini unuttu.

Abone ol

Aylin Nazlıaka’nın Atatürk’ün resminin indirilmesi olayı nedeni ile partiden ihraç edilmesinin olayı unutulmadan, CHP yeni bir kriz ile sarsıldı.

CHP Antalya il Başkanlığı Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 86. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törene parti çelengini getirmeyi unuttu. Parti çelengini unutan CHP çareyi Antalya Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı'na (ANTÇEV) ait çelengin üzerine 'CHP Antalya İl Başkanlığı' yazmakta buldu.

PROJEYE KURBAN GİTTİ

Sabah Akdeniz’in haberine göre; daha önce Atatürk Anıtı'na çelenk koyma krizi nedeniyle polisle karşı karşıya gelen ve bu nedenle mahkemelik bile olan Antalya CHP'nin İl Başkanı Semih Esen konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Esen, klasik 6 oklu parti çelenginin yerine ANTÇEV'e ait çelengi tören alanına bırakması üzerine, gazetecilerin, 'CHP çelengini unuttu' iddiaları yolundaki sorularına, "1 Mart'ta Valiliğe dilekçe ile başvurduk. Çelenk unutulması söz konusu değil. ANTÇEV'e destek amacıyla önceki yıllardan farklı olarak vakfa ait çelengin üzerine 'CHP Antalya İl Başkanlığı' yazarak Atatürk Anıtı'na koyduk" dedi.

CHP'nin alandaki çelenk görevlileri ise gazetecilere farklı bir yanıt vererek, "Bu yıl sosyal sorumluluk için böyle bir yöntemi seçtik" diye konuştu. Tören alanındakiler, CHP'nin farklı çelengini görünce, "CHP Atatürk'ü unuttu" yorumu yaptı.

CHP İL YÖNETİMİ SKANDALA İMZA ATTI

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalarda her defasında çelenk koyma krizi çıkartan CHP, bu kez kendisi bir skandala imza attı. Parti çelengini unutan CHP Antalya İl Başkanlığı, bu ayıbını Antalya Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı'na (ANTÇEV) ait çelengin üzerine 'CHP Antalya İl Başkanlığı' yazılı bandı yapıştırarak örtmeye çalıştı.