BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,84
ALTIN 2.502,51
HABER /  POLİTİKA

Atatürk'ün karşı olduğu Müslümanlık

Demokrat Parti lideri Namık Kemal Zeybek, dini kullanarak Atatürk'e çamur atmak isteyenleri böyle eleştirdi

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ölümünün 73'ncü yılında Atatürk'ü anarken, Atatürk'ü ve Cumhuriyeti karalamak isteyenlerin, en çok dini kullandıklarına dikkat çekti.

En çok 'Cumhuriyetin, dini yok saydığı' yalanının kullanıldığını belirten Zeybek, bu söylemlere karşı çıkarak "Atatürk asla İslam'a karşı değildir. Atatürk samimi bir Müslüman'dır. Atatürk'ün karşı olduğu bilinçsiz ve sömürülmeye uygun olan din anlayışıdır" şeklinde açıklama yaptı.

HALKIN DİNİ YAŞAMASINI AMAÇLADI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 73. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Zeybek, son dönemde Atatürk'ü ve Cumhuriyeti karalamanın geçerli bir söylem haline getirildiğini belirtti. Özellikle de Cumhuriyet'in dini yok saydığı söylemlerinin karalama kampanyalarından sıklıkla kullanıldığını kaydeden Zeybek, "Atatürk ve Cumhuriyet, bırakın dinin dışlanmasını, tam tersine, halkın bilinçli ve içtenlikli olarak dinini yaşamasını amaçlamıştır" ifadelerini kullandı. 

KARŞI OLDUĞU DİN ANLAYIŞI

Atatürk'ün asla İslam'a karşı olmadığına vurgu yapan Zeybek mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: "Atatürk samimi bir Müslüman'dır. Atatürk'ün karşı olduğu bilinçsiz ve sömürülmeye uygun olan din anlayışıdır. Bu sıralarda Atatürk'ü ve Cumhuriyeti karalamak, geçerli söylem durumuna geldi ve getirildi. İslam düşmanı kimi Kemalist geçinenlerle, Atatürk düşmanı kimi dindar geçinenler yalan söylüyorlar. Atatürk inançlı bir Müslümandı. Sığ, gösterişçi değil, yalın ve içtenlikli...Neymiş? 'Atatürk ve Cumhuriyet dine uzakmış.' Geçiniz... Atatürk, İslam'a değil; sizin teslimiyet aracı haline getirilmiş ve amacından saptırılmış, din anlayışına karşıdır."