BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,93
ALTIN 2.430,79
HABER /  GÜNCEL

Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı mı ?

CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanlığı için ‘çatı adayı’ olarak ismini açıkladığı Ekmeleddin İhsanoğlu, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı olduğu iddial...

Abone ol

CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanlığı için ‘çatı adayı’ olarak ismini açıkladığı Ekmeleddin İhsanoğlu, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı olduğu iddialarına cevap verdi.
CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanlığı için ‘çatı adayı’ olarak ismini açıkladığı Ekmeleddin İhsanoğlu, Sarıyer’deki evinden çıkarken basın mensuplarının soruların yanıtladı. İhsanoğlu, adaylığıyla ilgili olarak, “En önemli şey büyük uzlaşmanın gerçekleşmiş olmasıdır. Türkiye’de iki çok köklü farklı düşüncedeki siyasi partinin uzlaşmış olması demokratikleşme sürecinde çok önemli ileri bir adımdır. Mesele şahsımla ilgili olmanın ötesinde uzlaşmanın bizatihi mühim bir gelişmedir. Uzlaşmanın konusu olan Cumhurbaşkanlığı makamına aday gösterilecek insanın profili ilgi hangi vasıflarda olması gerektiği hususundaki uzlaşma. Bu iki partinin sağladığı uzlaşmanın arkasındaki daha geniş mutabakat çok önemli. Şahsım ile ilgili tarafı ikinci derecede önemli. Bu anlayışta olanları tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

"SİZLERLE DAHA SIK BULUŞACAĞIZ"
Hakkındaki eleştirilere de yanıt veren İhsanoğlu, “Eleştiri sahiplerinin kendi görüşleri. Saygıyla karşılıyorum. Benim hakkımda belki bazıları tam fikir sahibi değildir. Bunun zamanı gelince bu konuları aydınlatacağım. Şimdi biz bir çalışma içindeyiz. Sizlerle daha sık buluşacağız. Bir düzen kuruyoruz. Basının kamuoyuna aydınlatma noktasındaki rolüne önem veriyorum” şeklinde konuştu.
İhsanoğlu, “Meydanlara çıkacak mısınız?” sorusuna ise, “Program yapılıyor size ilan edeceğiz” diye yanıt verdi. Siyasi parti liderleri ile de bir araya geleceğini söyleyen İhsanoğlu, basının gösterdiği olumlu tavra da teşekkür etti.
İhsanoğlu, Atatürk ve Cumhuriyeti düşmanı olduğu yönündeki eleştirilere de yanıt vererek şunları söyledi:
“Atatürk ile ilgili düşüncelerimi ifade ettim. Laiklik konusunda benim çıkan yeni yüzyılda İslam dünyası diye bir kitabım var. Bunu 2009 senesinde yazdım. Türkçesi Arapçası, İngilizcesi, Rusçası çıktı. Orada önsözünde din ve siyaset ilişkisi üzerine fikirlerimi söylüyorum ve laiklik konusundaki fikirlerimi söylüyorum. Lütfen onları okumadan laiklik lehte ya da aleyhinde olduğumu söylemeyin. Ben fikirlerimi açıksa ifade eden insanım, gizli gündemi olan bir insan olmadım.”
(İHA)