BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.432,63
HABER /  GÜNCEL

Atatürk sigarayı nasıl bıraktı?

Atatürk'ü birçok resimde elinde sigarayla görürüz. Artık o da sigarayı bıraktı. Nasıl mı?

Abone ol Sigaraya karşı duyarlılığıyla bilinen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2008 yılı için hazırlattığı takvimde, Atatürk’e sigarayı rötuşla bıraktırdı.

Bakanlığın ’Atatürk 2008’ takviminde, Unesco Dünya Mirası Listesi’ne giren İstanbul’un tarihi alanları, Hititlilerin Başkenti Hattuşaş, Safranbolu Divriği Ulu Cami ve Şifahanesi, Nemrut Dağı, Ksanthos-Letoon, Truva, Kapadokya ve Pamukkale fonları önünde, Ulu Önder’in değişik pozları kullanıldı. Bu dokuz kültür miraslarına ilaveten takvime, üç büyük şehir Ankara, İstanbul ve İzmir’den de birer fotoğraf konuldu.

ELEŞTİRİYİ ÜSTLENDİ

Dürbünle gözlem yaptığı, elinde kahvesiyle görüldüğü, smokin giydiği fotoğraflarda, Ulu Önder’in parmakları arasındaki sigaralar, bilgisayarda silindi. Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ahmet Arı, ’Sigarasız Atatürk’ fikrinin Bakan Günay’a ait olduğunu, bazı bürokratların "Tepki gelebilir" uyarısı üzerine de bakanın, "Eleştiriler bana gelsin, ben üstleniyorum" dediğini kaydetti. Arı, "Bakan bey, sigaraların çıkarılmasını istedi. Bu konuda da bir hassasiyet olduğu anlaşılsın istedik" dedi.

Kaynak: Hürriyet