BIST 9.540
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.491,41
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

'Atatürk rüşvet aldı' sözü kavga çıkardı

"Atatürk rüşvet aldı" iddiası RTÜK'te kavgaya neden oldu. RTÜK'ün CHP'li üyesi Ali Öztunç kavgayı sosyal medya hesabından duyurdu.

Abone ol

Kanal A televizyonunda yayımlanan ve Atatürk ile CHP'ye yönelik ağır sözler içeren program Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) toplantısında, sert tartışmaya neden oldu.

Kavga çıkması üzerine toplantı yarıda kesildi. Rotahaber'in haberine göre; RTÜK üyesi Ali Öztunç sosyal medya hesabından RTÜK toplantısında ikinci Atatürk kavgası yaşandığı duyurdu.

CHP'LİLERİN NAMUS SORUNU VAR

RTÜK CHP kontenjanından seçilen üyesi Öztunç Twitter'daki hesabından şunları yazdı: "RTÜK'te 2. Atatürk kavgası. Kanal A da aynı program aynı şahıs. Atatürk'ü rüşvet almak, dönemin CHP'lilerini ise namus sorunu yaşamakla suçlayıp hakaret ediyor. AKP'li iki üye yine ceza vermek istemedi. Yine karar çıkamadı. Bu defa çok daha ağır sözler var. Kamuoyuna duyurulur. Tartışmalar ve kavga üzerine toplantı sona erdi. Gerekli açıklamayı yapacağım."

ekran-resmi-1436-01-27-4.14.27-pm.png

Geçen ayki RTÜK toplantısında yine Ali Öztunç, Kanal A'da "Atatürk'e ve CHP'ye" hakaret edildiği gerekçesiyle sitem etmiş ve "Atatürk'e, CHP'ye 'Allahsız' diyeceksin ama ceza vermeyeceksin. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a ya da AKP'lilerden birine en ufak eleştiriye en ağır cezayı vereceksin. Bu tamamen hukuksuz bir davranış" demişti.