BIST 8.972
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,26
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Atatürk Ölüm Yıldönümünde En Güzel Bestelerle Anıldı

18. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde 10 Kasım’da ‘Cumhuriyet Bestecileri’ Konseri

Abone ol

Bu yıl 18. kez düzenlenen ve ülkemizin en önemli sanat etkinliklerinden biri olan Uluslararası Antalya Piyano Festivali; 10 Kasım Cuma akşamı, ‘Cumhuriyet Bestecileri’ konserine sahne oldu. Gürer Aykal’ın yönettiği Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ‘Cumhuriyet Bestecileri’ konserinde, ünlü piyanist Emre Elivar sanatseverlerle buluştu. 

Atatürk’ün ölüm yıldönümünde müzikle anıldığı konserde, salonda duygu dolu anlar yaşandı. Antalyalıların akın ettiği konserde dakikalarca süren alkış sonrası; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyalılar adına Şef Gürer Aykal ve ünlü piyanist Emre Elivar’a çiçek sundu.

18. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, bu yıl da yıldızlar geçidine sahne oluyor. Festival kapsamında 10 Kasım Cuma akşamı, ‘Cumhuriyet Bestecileri’ konseri, izleyiciyle buluştu. Atatürk’ün ölüm yıldönümü vesilesiyle en güzel bestelerle anıldığı konserde, ünlü piyanist Emre Elivar’a Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşlik etti. 

Festivalin Sanat Yönetmenliğini de üstlenen şef Gürer Aykal’ın yönettiği ve Antalyalıların büyük ilgi gösterdiği konserde, Atatürk’ün eğitim alması için Avrupa’ya bizzat gönderdiği müzisyenlerden biri olan Ulvi Cemal Erkin ve Ahmet Adnan Saygun gibi ünlü Türk bestecilerin eserleri de seslendirildi. Salonda duygu dolu anlar yaşanan konser sonrasında, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyalılar adına Şef Gürer Aykal ve ünlü piyanist Emre Elivar’a çiçek sundu.

MÜZİĞİN KALBİ SANAT ŞEHRİ ANTALYA’DA ATIYOR!

Sanat Yönetmenliğini Şef Gürer Aykal’ın üstlendiği Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nin sürprizlerle dolu programı, Antalyalı sanatseverlere müzik dolu unutulmaz günler yaşatıyor.

Türkiye’nin en önemli orkestralarından biri olan ‘Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’ ve Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nin orkestrası olarak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in destekleriyle kurulan ‘Akdeniz Filarmoni Orkestrası’, Antalya Kültür Merkezi’nde birbirinden ünlü solistlere eşlik edecek ve dünyaca ünlü orkestra şefi Leonard Slatkin, Gürer Aykal ve Hakan Şensoy tarafından yönetilecek.

Festivalin bundan sonraki programında; 

17 Kasım’da Flamenko Caz türünde Ariadna Castellanos, 
22 Kasım’da Hakan Şensoy yönetiminde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte, Anadolu ezgilerinin senfonik rock türünde yeniden yorumlandığı konserde Çağ Erçağ (Viyolonsel) & Nurkan Renda (Gitar), 
26 Kasım’da ‘Romantizmin Tutkulu Sesi’ ve Pedro Almodovar‘ın ‘Yüksek Topuklar’ filminin unutulmaz sesi “İspanyol Diva”  Luz Casal,  
29 Kasım’da ise 100 genç müzisyenden oluşan Kepez Belediyesi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası Antalya Kültür Merkezi’nde müzikseverlerle buluşacak.

GÜHER&SÜHER PEKİNEL, 1-2 ARALIK’TA SAHNEDE

Türkiye’nin en önemli festivali olarak bilinen gerek yurtiçinden gerek yurtdışından övgüler alan, Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 1-2 Aralık’ta dünyaca ünlü Şef Leonard Slatkin’in yöneteceği konserlerle son bulacak. Final konserlerinde Akdeniz Filarmoni Orkestrası; olağanüstü şiirsel müzik anlayışları ve özgün stilleriyle, uluslararası müzik camiasında özel bir yerleri olan Güher ve Süher Pekinel’e eşlik edecek. Kariyerleri boyunca pek çok sayıda ödüle layık görülen Güher ve Süher Pekinel; Avrupa, Uzakdoğu ve ABD’nin başlıca konser salonlarında çaldıkları resitallerden sonra, bu kez Antalyalı müzikseverlerle bir araya gelecekler.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen, her yıl sanatseverler tarafından büyük bir heyecanla beklenen festival; bir kez daha klasik müzik, caz ve Flamenko dünyasından birçok müzisyeni müzikseverlerle buluşturacak. 18. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde, gerçekleşecek tüm etkinlikler boyunca 468 müzisyen Antalyalı müzikseverlerin huzuruna çıkacak.