BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.304,80
HABER /  GÜNCEL

Atatürk Havalimanı'nda neredeyse facia çıkacaktı!

Atatürk Havalimanı'nda neredeyse bir facia yaşanıyordu! Edinburgh-İstanbul seferini yapan THY uçağının limana inişi sırasında uçağın kaptan pilotu kritik bir hamleyle facianın önüne geçti.

Abone ol

Edinburgh-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağının Atatürk Havalimanı'na inişi sırasında uçağın kaptan pilotu pist üzerinde uçak olduğunu fark edince pisti pas geçmek zorunda kaldı.

Geçtiğimiz Salı günü Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen olay şu şekilde gelişti:

PİSTTE UÇAK GÖRDÜ İNİŞTEN VAZGEÇTİ

Türk Hava Yolları'nın (THY) TK-1344 sefer sayılı Edinburgh'tan İstanbul'a gelen uçağı Atatürk Havalimanı'na iniş için alçalmaya başladı. TC-JHP kuyruk tescilli uçağının pilotu bu sırada pist üzerinde uçak gördü ve inişten vazgeçti.

thy.20150905170657.jpg
"OVERRUN ÜZERİNDE PAS GEÇMEK ZORUNDA KALDIK"

Pas geçmesinin ardından Atatürk Hava Trafik Kulesi'yle irtibata geçen uçağın kaptan pilotu, "Tüm talimatlara uyduk ve pist içerisinde uçak olduğu için pisti pas geçmek zorunda kaldık, pisti terk etmemişti. Overrun üzerinde pas geçmek zorunda kaldık" dedi.

Pistte uçak olduğu için pas geçen THY uçağı yaklaşık 18 dakika sonra Atatürk Havalimanı'na inişini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdi.