BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.505,82
HABER /  GÜNCEL

Atatürk Havalimanı saldırısı milli yas kararı

İSTANBUL Atatürk Havalimanı saldırısı sonrası 1 gün süreyle milli yas ilan edildi.

Abone ol

Atatürk Havalimanı saldırısı nedeniyle 1 gün süreyle milli yas ilan edildi. Yas kararı sonrası bayraklar yarıya indiriliyor.

Başbakanlık, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenler anısına bir gün süreyle milli yas ilan edildiğini duyurdu. 

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Atatürk Havalimanı'ndaki menfur terör saldırısı sonucunda hayatını kaybedenlerin acısı dolayısıyla bir gün süreyle milli yas ilan edildiği bildirildi. 

Açıklamada, bütün yurtta ve dış temsilciliklerde bugün, bayrakların yarıya indirilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi. 

Başbakanlıkça, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen menfur terör saldırısı sonucunda hayatını kaybedenlerin acı kaybından dolayı bir gün süreyle milli yas ilan edildiği duyuruldu.

MİLLİ YAS NEDİR?

Ulusal yas veya millî yas, bir ülkenin halkının büyük bölümü tarafından yerine getirilen yas tutma ve anma eylemlerinin gerçekleştirildiği gün. Bu günler o ülkeden veya başka bir yerden önemli bir kişinin veya kişilerin ölümü, cenazesi veya bunların yıl dönümü nedeniyle hükûmetler tarafından ilan edilir. Ayrıca, bir ülkede gerçekleşen doğal afet, facia, kaza, savaş veya terör saldırısı sonrasında da ulusal yas ilan edilebilir. Simge olarak bayrakların yarıya indirilmesi yaygındır.